Αστυνομικά

ΧΑΛΚΙΔΑ: Οργανωμένη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού μέσω μίνι-μάρκετ - Συνελήφθησαν τρία άτομα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Οργανωμένη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού μέσω μίνι-μάρκετ - Συνελήφθησαν τρία άτομα
30 Νοεμβρίου 2021, 19:10
Με αυτό το αυτοκίνητο (φωτό) κουβαλούσαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα. 

Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, τρία άτομα και συγκεκριμένα δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ως μέλη συμμορίας διακίνησης αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων αστυνομικών της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν αρχικά οι δύο Έλληνες.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο του ενός συλληφθέντα και κατάστημα μίνι μάρκετ που διαχειρίζεται ο δεύτερος συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 162 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και 11 συσκευασίες που περιείχαν 510 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο πρώτος συλληφθείς και ιδιοκτήτης του οχήματος (φωτό), μετέφερε και παρέδιδε συστηματικά αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα στον δεύτερο συλληφθέντα (διαχειριστή του καταστήματος μίνι μάρκετ).

Επίσης, από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος συλληφθείς, που είχε τον ρόλο του μεταφορέα των αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων με το όχημά του, προμηθευόταν αυτά από τον αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 130 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.

Από την προανακριτική διαδικασία, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό την συστηματική διακίνηση αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Το προαναφερόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας.          

Από τους αστυνομικούς, αναζητείται επίσης για να συλληφθεί ο Έλληνας ιδιοκτήτης του καταστήματος (το οποίο διαχειρίζεται ο συλληφθείς), για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Την προανάκριση διενέργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.