ΔΑΣΚΟΣ: Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσε έγκαιρα τα κενά των σχολείων της Εύβοιας

ΔΑΣΚΟΣ: Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έδωσε έγκαιρα τα κενά των σχολείων της Εύβοιας
3 Δεκεμβρίου 2021, 22:13
A+ A-
Με εύσχημο τρόπο ρίχνει την ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας. 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, με ανακοίνωσή του (διαβάστε την εδώ) ασκεί σκληρή κριτική στο Υπουργείο Παιδείας και στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Γρηγόρη Δάσκο, για τα κενά εκπαιδευτικών, που υπάρχουν στα σχολεία, τρεις μήνες σχεδόν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Με δήλωσή του στο egnomi.gr ο Γρηγόρης Δάσκος αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης και  την "ρίχνει" με εύσχημο τρόπο στο Υπουργείο Παιδείας, αφού τονίζει:

" Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας έγκαιρα δηλώνει- σύμφωνα με τις διαδικασίες του Υπουργείου Παιδείας- τα κενά των σχολικών μονάδων.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας γνωρίζει τις διαδικασίες, καθώς και ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Εύβοιας όποτε της ζητήθηκε έδωσε στοιχεία για κενά, διορισμούς κλπ.

Ο προγραμματισμός της Διεύθυνσης Π.Ε. Εύβοιας στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ήτα εξαιρετικά καλός. Πολλές σχολικές μονάδες λειτουργούν με αυξημένη λειτουργικότητα απ΄ αυτήν που επιτρέπει το μαθητικό δυναμικό ου έχουν." 

Είναι προφανές ότι οι λέξεις κλειδιά στην ανακοίνωσή του κ. Δάσκου είναι " όποτε της ζητήθηκε έδωσε στοιχεία για κενά".

Προφανώς το Υπουργείο Παιδείας, για να αποφύγει τον σκόπελο, δεν ζήτησε στοιχεία όταν δημιουργήθηκαν κενά στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς (από άδειες, ασθένειες εκπαιδευτικών κλπ), με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται κενά μήνα Δεκέμβρη.

Επιπλέον τα κενά είναι υπαρκτά, και αφού σύμφωνα με τον κ. Δάσκο, ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη, αυτή βαρύνει αποκλειστικά  το Υπουργείο Παιδείας, που αδυνατεί να στελεχώσει έγκαιρα τα σχολεία της Εύβοιας.

 

Επιστροφή