Απόψεις

Η Τζέσικα και η ανοικοδόμηση της βόρειας Εύβοιας

Η Τζέσικα και η ανοικοδόμηση της βόρειας Εύβοιας
3 Δεκεμβρίου 2021, 17:52
Η Ευβοϊκή Γνώμη γράφει για τις εξελίξεις στις πυρόπληκτες περιοχές.

Αναδημοσίευση από τη στήλη "Η Γνώμη μας"

της εφημερίδας "Ευβοϊκή Γνώμη"

Ας ξεκινήσουμε με ένα ανέκδοτο: Πάει ο κυρ-Κώστας σε έναν οίκο ανοχής και λέει ότι προτιμά την Τζέσικα. «Η Τζέσικα είναι στον τρίτο όροφο, δωμάτιο 4 αγαπητέ κύριε Κώστα» λέει η …ρεσεψιονίστ. Πάει, του ανοίγει ένας και λέει: «Χίλια συγνώμη κύριε, θα βρείτε την Τζέσικα  στον πέμπτο όροφο, δωμάτιο 12».

Φτάνει κι εκεί. Πάλι του ανοίγει ένα ευγενέστατος κύριος και του λέει: «Αγαπητέ πελάτη, θα μας συγχωρέσετε, αλλά η Τζέσικα νόμιζε ότι την περιμένετε στον πρώτο όροφο, δωμάτιο 11». Χτυπάει τη νέα πόρτα, ξανά κύριος: «Σας ζητούμε συγνώμη και σας δίνουμε ένα εκπτωτικό κουπόνι, αλλά η Τζέσικα είναι στο τέρμα του διαδρόμου. Ανοίξτε την πόρτα και θα τη βρείτε».

Κατάκοπος, ο κυρ-Κώστας ανοίγει και τη νέα πόρτα, που οδηγεί εκτός του κτηρίου. Εκεί τον περιμένει ένας ακόμη κύριος, που του λέει: «Η Τζέσικα δεν εργάζεται πια εδώ. Μπορεί να μην κάνατε σεξ, αλλά από ευγένεια δεν έχετε παράπονο, έτσι δεν είναι;».

Τι μας θυμίζει αυτό το ανέκδοτο; Δυστυχώς το εγχείρημα ανοικοδόμησης της βόρειας Εύβοιας. Από τη μία πλευρά, έχουμε τα εξής: Μελέτες Μπένου που θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο του 2022! Αποζημιώσεις που καθυστερούν και πάλι. Αντιπλημμυρικά έργα με αργούς ρυθμούς για το μέγεθος του κινδύνου πλημμύρας.

Επιπλέον, κανένα μεγάλο έργο δεν έχει μπει στις ράγες υλοποίησης. Πετάγονται διάφορες ιδέες, λύσεις, προτάσεις κλπ από ποικίλους φορείς, αλλά τίποτα -κυριολεκτικά τίποτα- δεν έχει ξεκινήσει να γίνεται.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε μία κυβέρνηση γεμάτη χαρά. Ο Μπένος έρχεται τακτικά στα μέρη μας, τα αναλύει ωραία και υπόσχεται να ξανάρθει. Μετά, πάει στον πρωθυπουργό, χαίρονται όλοι που ανατέθηκαν οι μελέτες, πανηγυρίζουν που τις χρηματοδοτούν χορηγοί και επικρατεί μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, λες και τα πράγματα πάνε πρίμα.

Με αυτά τα μυαλά, η άσπρη μέρα για τη βόρεια Εύβοια αναζητείται στο άγνωστο μέλλον, όπως η Τζέσικα.  Και δυστυχώς, τόσο ο Περιφερειάρχης μας όσο και οι πυρόπληκτοι δήμαρχοι δείχνουν αδικαιολόγητη χαλαρότητα απέναντι στην κεντρική διοίκηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΓΩΝΗΣ: Καταδίκη για την Εύβοια το κουτσούρεμα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας

ΠΑΓΩΝΗΣ: Καταδίκη για την Εύβοια το κουτσούρεμα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας
Απόψεις
[25/09/2022 - 18:37]

Η κατασκευή δρόμου με μονή λωρίδα ανά κατεύθυνση είναι μία  τρύπα μέσα στο νερό. ...περισσότερα

Το σχολείο που θέλουμε

Το σχολείο που θέλουμε
Απόψεις
[16/09/2022 - 15:27]

Η Ευβοϊκή Γνώμη μοιράζεται τις σκέψεις της με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. ...περισσότερα