ΧΑΛΚΙΔΑ: Λαμπρή γιορτή με δύο Αρχιερείς και λιτανεία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου

ΧΑΛΚΙΔΑ: Λαμπρή γιορτή με δύο Αρχιερείς και λιτανεία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου
7 Δεκεμβρίου 2021, 20:48
A+ A-
Τελέστηκε και μνημόσυνο στην προτομή του Μητροπολίτη κυρού Νικολάου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ενορία του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας πανηγύρισε τον Προστάτη της Άγιο Νικόλαο, Αρχιεπίσκοπο Μύρων τον θαυματουργό.

Στον Μεγάλο Εσπερινό της εορτής, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στον Εσπερινό συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Χαλκίδας με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Ευσταθίου.

Ανήμερα της γιορτής, την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης  Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.

Παρόντες στις ιερές Ακολουθίες και των δύο ημερών ήταν και εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Χαλκίδος, με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Χαλκίδος, Αντιπλοίαρχο Κωνστανίνο Φλουρή, ενώ λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Υποπλοίαρχος ΛΣ Νικόλαος Μπόμπορης ανέγνωσε πανηγυρικό λόγο προς τιμήν του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, Αγίου Νικολάου.

Αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου.

Αμέσως μετά, τελέστηκε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρού Νικολάου (+1975) –ενώπιον της προτομής του στα προπύλαια του Ιερού Ναού-, των αοιδίμων Ιερέων, των Κτητόρων και Ανακαινιστών του Ιερού Ναού και όλων των Ενοριτών.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Σπύρου Σιμιτζή και του Λαμπαδαρίου Δήμου Τσίμπου, ενώ μεταξύ των προσελθόντων πιστών παρέστησαν και αντιπροσωπείες μαθητών των Σχολείων της Ενορίας με τις σημαίες τους.

Να σημειωθεί ότι τρεις Εφημέριοι Αρχιμανρίτης Χρυσόστομος Καλύβας, Πρωτοπρεσβύτερος Ηλίας Αγιαννίτης και Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Ταραμίγκος έχουν αναπτύξει άριστη συνεργασία με τις μαθητικές και εκπαιδευτικές Κοινότητες της Ενορίας.

Επιστροφή