ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο στις μεταβολές των σχολικών μονάδων

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο στις μεταβολές των σχολικών μονάδων
10 Δεκεμβρίου 2021, 11:25
A+ A-
Γνωμοδότησε αρνητικά στους υποβιβασμούς και τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων.

Μεταξύ άλλων θεμάτων, το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για το θέμα που αφορά στις μεταβολές σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023.

 Η Δήμαρχος Έλενα Βάκα εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει τις προτάσεις, όσον αφορά ειδικά στους υποβιβασμούς και τις συγχωνεύσεις σχολείων, καθώς όπως ανέφερε στην εισήγησή της:

 «Το έγγραφο που ήρθε στα χέρια μας περιλαμβάνει 16 υποβιβασμούς. Και οι περισσότεροι αφορούν σε σχολεία περιφερειακά. Σήμερα που έχουμε ιδιαίτερες συνθήκες, με πρώτη την επείγουσα συνθήκη της πανδημίας και  δεύτερη επείγουσα συνθήκη τον κίνδυνο της μείωσης του πληθυσμού και της αποδυνάμωσης των χωριών και των μη αστικών περιοχών των Δήμων και των Νομών.

 Δεν μπορούμε δηλαδή σήμερα να μιλάμε για υποβιβασμούς σχολείων και συγχωνεύσεις τμημάτων, ειδικά με συνθήκες πανδημίας, οι οποίες επιβάλλουν ακόμα λιγότερους μαθητές σε κάθε αίθουσα.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, υπάρχουν πολλά κρούσματα στα σχολεία. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με αυτό τον τρόπο.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά στις προτάσεις των μεταβολών των σχολικών μονάδων.

Επιστροφή