ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΝΗΣΕΛΑΝ: Η εργοδοσία παραβιάζει το ωράριο εργασίας των εργαζομένων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΝΗΣΕΛΑΝ: Η εργοδοσία παραβιάζει το ωράριο εργασίας των εργαζομένων
30 Δεκεμβρίου 2021, 10:17
A+ A-
Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην εταιρεία ΝΗ.ΣΕ.ΛΑΝ, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι στη μονάδα της AVRAMAR στην Καστέλα εξακολουθεί η καταπάτηση δικαιωμάτων σε ότι αφορά το ωράριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εργοδοσία παραβιάζοντας για άλλη μια φορά και τα ελάχιστα απομεινάρια εργατικής νομοθεσίας, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ανάγκασε εργαζόμενους που είχαν ρεπό να έρθουν στις 4 το πρωί για να φορτώσουν γόνο.

Επιπλέον στη  ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Όχι μόνο είναι απαράδεκτο το να φεύγουν από τα σπίτια τους μέσα στις γιορτές εργαζόμενοι που, έτσι κι αλλιώς, τις μισές αργίες δουλεύουν, αλλά υπάρχουν και σοβαρά ζητήματα ασφάλειας.

Ένας συνάδελφος σε 15 ημέρες έχει μόλις ένα ρεπό, ενώ άλλος ξαναήρθε το απόγευμα για τη βάρδια του. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Εργαζόμενοι αρκετές φορές έχουν αναγκαστεί να έρθουν για λίγες ώρες δουλειάς στο ρεπό τους, ή ακόμα και να έρθουν για δουλειά λίγες ώρες αφού σχολάσουν.

Πριν την ίδρυση του σωματείου δεν δίσταζαν ακόμα και να σπάνε το ωράριο στα δύο, με συνέπεια ο εργαζόμενος ενώ ήταν όλη μέρα στο πόδι με τα πήγαινε έλα, να μην παίρνει ούτε καν υπερωριακή αμοιβή.

Δεν είναι δικαιολογία πως δεν γίνεται αλλιώς γιατί δεν βγαίνουν τα δρομολόγια. Τα δρομολόγια θα έβγαιναν αν υπήρχε το απαραίτητο προσωπικό, αλλά η εργοδοσία της AVRAMAR όχι μόνο δεν προσλαμβάνει οδηγούς, αλλά μεθοδεύει να εργολαβοποιήσει πλήρως το τμήμα μεταφορών.

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να χειροτερεύσουν κι άλλο οι ήδη πολύ άσχημες εργασιακές συνθήκες για τους οδηγούς, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τις δικές τους ζωές όσο και άλλων οδηγών κι επιβατών."

 

Επιστροφή