ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θα ξαναμπούμε σε lockdown, εσείς τι πιστεύετε;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θα ξαναμπούμε σε lockdown, εσείς τι πιστεύετε;
3 Ιανουαρίου 2022, 08:50
A+ A-
Η νέα παραλλαγή του covid "Όμικρον" φέρνει στον ορίζοντα σενάρια καθολικής απαγόρευσης.

Κόκκινο συναγερμό σε κυβέρνηση, ειδικούς και πολίτες έχει προκαλέσει η νέα παραλλαγή του covid "Όμικρον", που έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα.

Τα κρούσματα καθημερινά σε όλη την χώρα αυξάνονται σημαντικά και η καθολική απαγόρευση είναι ένα σενάριο που συζητιέται ολοένα και περισσότερο.

Πάμε να δούμε όμως τι πιστεύουν έξι πολίτες της Εύβοιας που συναντήσαμε στους εμπορικούς δρόμους της Χαλκίδας. Θα ξαναμπούμε σε νέο lockdown, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, εσείς τι πιστεύετε;

Ναταλία Τζέγκα

«Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και έχω αρχίσει να φοβάμαι. Δυστυχώς, και αρκετοί συγγενείς μου νοσούν με covid αυτή την στιγμή. Η κατάσταση θεωρώ πως είναι ανεξέλεγκτη και δεν την γλιτώνουμε την καραντίνα», δήλωσε η 20χρονη φοιτήτρια Ιατρικής Αισθητικής από την Χαλκίδα, Ναταλία Τζέγκα.

Ματίνα Πρόξενου

«Η μετάλλαξη "Όμικρον" πραγματικά έχει "θερίσει" όλο τον κόσμο. Πιστεύω, επειδή τα κρούσματα αυξήθηκαν δραματικά αυτές τις μέρες η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα μέτρα με αρκετούς περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, αλλά δεν θα μπούμε σε καθολικό lockdown», είπε η φοιτήτρια Παιδαγωγικών (στα Γιάννενα) Ματίνα Πρόξενου, με καταγωγή από το Μπούρτζι.

Νάνσυ Κούκουζα

«Σίγουρα τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν κι άλλα μέτρα με πολλούς περιορισμούς για την μείωση διασποράς του ιού, αλλά όχι ολικό lockdown. Αν ξαναγίνει καθολική απαγόρευση για τρίτη φορά, η οικονομία της χώρας θα πατώσει και αυτό είναι κάτι που δεν ευνοεί την κυβέρνηση», είπε η Χαλκιδέα φοιτήτρια Μαθηματικών (στην Πάτρα), Νάνσυ Κούκουζα.

Κώστας Κόλλιας

«Πολύ σύντομα πιστεύω θα μπούμε σε νέα καραντίνα. Η κατάσταση με τον ιό έχει ξεφύγει. Σίγουρα δεν θέλω να ξαναζήσουμε μία τέτοια κατάσταση, αλλά αυτή είναι η μόνη λύση», δήλωσε ο Χαλκιδέος Κώστας Κόλλιας.

Φλώρα Πετράκη, Γιώργος Πετράκης

«Δυστυχώς, στο νέο έτος θα κάνουμε ποδαρικό με καθολικό lockdown. Μακάρι να διαψευστούμε, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν το ...γλιτώνουμε με τίποτα», δήλωσαν τα αδερφάκια από την Ερέτρια, Φλώρα Πετράκη και Γιώργος Πετράκης.

Επιστροφή