Παιδεία

ΣΧΟΛΕΙΑ: Πάνε για άνοιγμα με νέα πρωτόκολλα και τρία self test στους μαθητές

ΣΧΟΛΕΙΑ: Πάνε για άνοιγμα με νέα πρωτόκολλα και τρία self test στους μαθητές
3 Ιανουαρίου 2022, 20:26
Ποια είναι τα σενάρια υπό επεξεργασία, από το Υπουργείο Παιδείας.

Με την μετάλλαξη Όμικρον να κυριαρχεί και τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεννόηση με τους ειδικούς επεξεργάζεται νέα μέτρα για να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου θα γίνει η συνεδρίαση της Επιτροπής και στόχος όπως τονίζει και το Μέγαρο Μαξίμου είναι να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους.

Καταλύτης για τις όποιες αποφάσεις θα είναι όχι τα κρούσματα αλλά οι σκληροί δείκτες της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που επεξεργάζονται οι ειδικοί είναι τα εξής:

  •  Αντί για δύο να διανέμονται τρία σελφ τεστ την εβδομάδα. Το σενάριο για rapid test εγκαταλείπεται καθώς θα ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Αλλάζει το πρωτόκολλο που ίσχυε μέχρι τώρα. Αυτό που αλλάζει είναι το εξής: αν ένα παιδί βρεθεί θετικό δεν θα κάνουν τεστ μόνο τα παιδιά που ήταν γύρω του αλλά θα υποβάλλονται σε τεστ όλα τα παιδιά της τάξης. 
  • Το 50+1 που ίσχυε μέχρι σήμερα για να κλείσει ένα τμήμα θα πέσει όπως έγραψε και το newsit.gr στο 40+1 ή ακόμα και πιο κάτω.