Οικονομία

Ευνοϊκότεροι όροι για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας που έλαβαν επιδότηση παγίων δαπανών

Ευνοϊκότεροι όροι για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας που έλαβαν επιδότηση παγίων δαπανών
5 Ιανουαρίου 2022, 14:00
Με τη δημοσίευση σχετικής απόφασης των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων .

Συνεχίζεται η υλοποίηση της δέσμης μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου.

Στην ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρυθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου αναφέρονται τα εξής:

"Με τη δημοσίευση σχετικής απόφασης των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την τροποποίηση της απόφασης σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού , αίρεται ο περιορισμός της διατήρησης του επιπέδου απασχόλησης για τις δικαιούχους επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκατάστημα στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ¶ννας και Ιστιαίας-Αιδηψού.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας επωφελούνται και από τις οριζόντιες διατάξεις που εισήχθησαν με την τροποποιητική απόφαση και αφορούν το σύνολο των δικαιούχων επιχειρήσεων. Ειδικότερα, με την σχετική απόφαση παρατείνεται η ισχύς του καθεστώτος επιδότησης παγίων δαπανών.

Συγκεκριμένα, τα ποσά ενίσχυσης με τη μορφή πιστωτικού προς τη φορολογική αρχή και τον e-ΕΦΚΑ, που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν μέχρι την 30ή Ιουνίου 2022, για όσες επιχειρήσεις δεν τα χρησιμοποίησαν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τη δήλωση που έχει ήδη υποβληθεί.

Η ενίσχυση κατά το μέρος που αφορά δικαίωμα έκπτωσης από φορολογικές οφειλές, εφαρμόζεται ως έκπτωση από φορολογικές υποχρεώσεις των ετών 2021 και 2022, οι οποίες καθίσταται πληρωτέες από 1η Ιουλίου 2021 έως την 30η Ιουνίου 2022, ενώ κατά το μέρος που αφορά κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, το ποσό ενίσχυσης εντάσσεται ως πιστωτικό υπόλοιπο στις μερίδες των δικαιούχων επιχειρήσεων και συμψηφίζεται με τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των μισθολογικών περιόδων Ιουνίου 2021-Μαΐου 2022."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρηματοδότηση Δήμων Βόρειας Εύβοιας για δομικά αντιπλημμυρικά έργα

Χρηματοδότηση Δήμων Βόρειας Εύβοιας για δομικά αντιπλημμυρικά έργα
Οικονομία
[24/01/2022 - 09:12]

Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνουν τα έργα στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας ¶ννας. ...περισσότερα

Αρχίζει η Θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2022

Αρχίζει η Θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2022
Οικονομία
[22/01/2022 - 11:26]

Με ραντεβού θα γίνεται η θεώρηση στις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας. ...περισσότερα

ΣΚΥΡΟΣ: Προσπάθειες για να βελτιωθεί η εμπορική κίνηση του νησιού

ΣΚΥΡΟΣ: Προσπάθειες για να βελτιωθεί η εμπορική κίνηση του νησιού
Οικονομία
[21/01/2022 - 10:48]

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Εμπορικού και Επιχειρηματικού κόσμου. ...περισσότερα