HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ: Οι εργαζόμενοι ζητούν την λήψη μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό

HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ: Οι εργαζόμενοι ζητούν την λήψη μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό
13 Ιανουαρίου 2022, 20:00
A+ A-
Επιθυμούν συνάντηση με την Διοίκηση και καταθέτουν προτάσεις.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση " HELLENIC QUALITY FOODS ΕΥΒΟΙΑΣ" ζητάει την λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από την διάδοση του κορωνοϊού.

Το Δ.Σ. του Σωματείου ζητάει να γίνει συνάντηση με την Διοίκηση, προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα και θέτει προς συζήτηση τις παρακάτω προτάσεις: 

1. Εβδομαδιαίως rapid test σε όλους με ευθύνη και κόστος της εταιρείας. Η εταιρεία είχε εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο τον προηγούμενο χειμώνα όταν υπήρχε μεγάλη διασπορά μέσα στο πτηνοσφαγείο και έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να βρεθούν τα κρούσματα, να μπουν καραντίνα και έτσι να περιοριστεί η διασπορά. Το να ληφθεί το συγκεκριμένο μέτρο φέτος πριν την τυχόν εμφάνιση διασποράς θεωρούμε ότι θα προστατέψει τόσο την υγεία και τη ζωή τη δικιά μας όσο και την παραγωγική διαδικασία.

2. Απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους (αποδυτήρια, τουαλέτες, κυλικείο κτλ). Αν και οι απολυμάνσεις στους χώρους παραγωγής είναι καθημερινές ως μέρος της παραγωγικής διαδικασίας, θεωρούμε θα μπορούσαν να γίνονται πιο συχνά στους κοινόχρηστους χώρους.

3. Να χορηγούνται μάσκες σε επαρκή ποσότητα και να είναι σε προσβάσιμο μέρος για όλους. Ειδικά στις συνθήκες του πτηνοσφαγείου (πολύ υγρασία), ειδικά σε ορισμένα τμήματα, πολλές φορές δεν αρκεί όχι η μία αλλά ούτε και οι δύο μάσκες και θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει να επιβαρυνόμαστε οι εργαζόμενοι αυτό το κόστος.

4. Πιθανά στη μεταξύ μας συζήτηση να προκύψουν και άλλοι τρόποι – μέτρα περιορισμού.

5. Εγκατάσταση θέρμανσης στα αποδυτήρια γιατί για μία ακόμη χρονιά ήρθε χειμώνας χωρίς να έχει εγκατασταθεί. Τους επόμενους μήνες θα επικρατεί ψύχος, ειδικά στην πρωινή βάρδια και οι συνθήκες στις οποίες αλλάζουμε συνδέονται συνολικά με τις ασθένειες και τις ιώσεις.

6. Τέλος, θα θέλαμε εκ νέου ενημέρωση για την πορεία όσων συμφωνήσαμε στην προηγούμενη συνάντησή μας (χώρος σωματείου, χορήγηση ΜΑΠ, ΒΑΕ κτλ).

Επιστροφή