ΧΑΛΚΙΔΑ: Κουκουλοφόροι δράστες με απειλή μαχαιριού διέπραξαν ληστεία σε μίνι μάρκετ και απόπειρα ληστείας σε φαρμακείο

ΧΑΛΚΙΔΑ: Κουκουλοφόροι δράστες με απειλή μαχαιριού διέπραξαν ληστεία σε μίνι μάρκετ και απόπειρα ληστείας σε φαρμακείο
12 Ιανουαρίου 2022, 18:40
A+ A-
Συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας, εξιχνιάστηκαν μία ληστεία σε κατάστημα mini market και μία απόπειρα ληστείας σε φαρμακείο, στην περιοχή της Χαλκίδας.

Η ληστεία στο mini market διαπράχθηκε βραδινές ώρες της Κυριακής 9 Ιανουαρίου και η απόπειρα ληστείας στο Φαρμακείο πρωινές ώρες της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου.

Οι δράστες στις δύο υποθέσεις είναι ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της ιδίας Υπηρεσίας, βραδινές ώρες της Τρίτης 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και περιλαίμια, μπήκαν αρχικά στο κατάστημα και με την απειλή μαχαιριού, απέσπασαν από την υπάλληλο χρηματικό ποσό.

Ακολούθως την επόμενη μέρα, προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να αποσπάσουν χρηματικό ποσό από την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, πλην όμως δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς η φαρμακοποιός  αντιστάθηκε και τράπηκαν σε φυγή.

Από την πρόοδο της προανάκρισης, προέκυψε ότι οι δράστες, μαζί με έναν ακόμα Έλληνα συνεργό τους, είχαν διαπράξει με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, το χρονικό διάστημα από 25 Δεκεμβρίου 2021 έως την 11 Ιανουαρίου 2022, έξι ακόμα κλοπές σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας.

Ειδικότερα είχαν προβεί στη διάρρηξη:

  • Τεσσάρων  Ι.Χ. αυτοκινήτων, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν radio – cd , ηχεία, την μπαταρία ενός εκ των οχημάτων και άλλα αντικείμενα.
  • Καταστήματος mini market , όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
  • Επιπλέον, εκμεταλλευόμενοι ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη εμπορικού καταστήματος, μπήκαν στο εσωτερικό του και άρπαξαν χρηματικό ποσό.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν την προσεχή Παρασκευή, στον Ανακριτή Χαλκίδας.

Επιστροφή