Πολιτική

Βρήκε το ...μπελ(ι)ά του ο Θωμάς!

Βρήκε το ...μπελ(ι)ά του ο Θωμάς!
16 Απριλίου 2011, 08:00
Ο πρώην σύμβουλος κ. Μπελιάς απειλεί να βάλει πολλά ...γκολ στο Δήμαρχο για το θέμα του γηπέδου Κύμης.

Σα να μην του έφταναν οι κόντρες με τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης Γιάννη Σιαγιάννη, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς βρήκε το ... μπελά του, από την επίθεση που του εξαπέλυσε ο Βαγγέλης  Μπελιάς, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Κύμης. 

Ο κ. Μπελιάς, με ανακοίνωσή του, εξαπέλυσε φουλ-επίθεση στο Δήμαρχο με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρούνται στο γήπεδο της Κύμης, λόγω της σαθρότητας του εδάφους.

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος απειλεί να βάλει πολλά ...γκολ στο Δήμαρχο, αν αληθεύουν οι σοβαρές καταγγελίες που κάνει, εκτός αν ο κ. Θωμάς αποδειχτεί καλός "τερματοφύλακας" και αποκρούσει την επίθεση με σοβαρά επιχειρήματα.

Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας-Μπελιά είναι το εξής:  

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Κύμη παρακολουθούμε εμβρόντητοι την ‘’ένοχη’’ σιωπή του κ. Θωμά στα μεγάλα προβλήματα που εν πολλοίς ο ίδιος δημιούργησε στη κατασκευή του γηπέδου της πόλης.

Ο κ. Θωμάς ο οποίος "κόπτεται" για τις "ατασθαλίες" ελάσσονος σημασίας άλλων έργων συνειδητά υποκρύπτει απ’ το λαό της Κύμης αλλά και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου ότι το γήπεδο κινδυνεύει με οριστική αχρησία και ακύρωση λειτουργίας.

Μαζί δε με αυτό θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των παρακείμενων σχολείων αλλά πρωτίστως την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών που κατά την διάρκεια των διαλλειμάτων ‘’παίζουν’’ με φορτηγά, φορτωτές και άλλα βαριά μηχανήματα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η υπόθεση απασχόλησε μέχρι και το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης όταν αγανακτισμένοι γονείς κατήγγειλαν τα όσα έκνομα  συμβαίνουν με την παρακώλυση της ηρεμίας των μαθημάτων και τον κίνδυνο της ασφάλειας των μαθητών.

Και αντί ο Δήμος να αναγνωρίσει γενναία τις λάθος επιλογές του η Αντιδημάρχος κ. Αρετή Μπάτσα απαγόρευσε με έγγραφο της την είσοδο στους γονείς ! στο περίβολο των σχολείων επιτρέποντας ουσιαστικά στους ‘’αποκαταστάτες’’ της καταστροφής να δρουν ανενόχλητοι στο αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας ‘’έργο’’ τους.

Με ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου;

Με ποια απόφαση δημοπράτησης η ανάθεσης ;

Με τι προϋπολογισμό αποκατάστασης ζημιών;

Με ποια μελέτη;

Με ποια ανάλυση κόστους – οφέλους των παρεμβάσεων;

Αμέτρητα ερωτηματικά αλλά και διαπιστώσεις χαρακτηρίζουν το ‘’θολό’’ και ‘’γκρίζο’’ τοπίο της Δημοτικής Αρχής και των ενεργειών της.

Ενέργειες οι οποίες θέτουν ακόμη και την παρακείμενη εκκλησία του προφήτη Ηλία σε κίνδυνο. Και αυτό γιατί πλήθος κατολισθήσεων  τις τελευταίες ημέρες στην πίσω πλευρά δημιουργούν μαζί με την κατολίσθηση του γηπέδου ένα ασφυκτικά επικίνδυνο πλαίσιο.

Σε ερώτηση του κ. Γιάννη Σιαγιάννη Δημοτικού Σύμβουλου και επικεφαλής του συνδυασμού ‘’ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ’’ προς το κύριο Θωμά στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο εάν το έργο εντάσσεται σαν από θεομηνία προερχόμενο, ο κ. Θωμάς σιώπησε ένοχα.

Και  πώς να απαντήσει αφού γνώριζε άριστα ότι η πρώτη μετακίνηση του γηπέδου έγινε το Μάιο του 2010. Η δεύτερη το Σεπτέμβριο του 2010. Ακολούθησαν δε  όλες οι υπόλοιπες στις αρχές του 2011. Με αποτέλεσμα οι αγώνες της ομάδας μας στις 13/3/2011 , 26/3/2011 και 9/4/2011 να γίνουν σε μη ασφαλές γήπεδο αφού τη προηγούμενη μέρα των αγώνων γινόντουσαν πλήθος πρόχειρων επιχωματώσεων.

Ποιος ξέρει αν η ΕΠΣΕ Ευβοίας , γνώριζε τα όσα συμβαίνουν στο βασίλειο της προχειρότητας, ανευθυνότητας και αποσιώπησης των προβλημάτων του τόπου.

Στο τόπο όπου ο κ. Θωμάς θα πρέπει επιτέλους να απολογείται για τα ‘’σαθρά’’ πεπραγμένα του τα οποία προπαγάνδιζε ως έργα ‘’στολίδια ‘’ πριν από λίγους μήνες στο προεκλογικό του φυλλάδιο, δημιουργώντας μία εικονική πραγματικότητα για το τόπο μας.

Ένας είναι ο δρόμος και αυτός ο δρόμος οφείλει να είναι τίμιος και διαφανής.

Να μη στηρίζεται σε παράνομες αμμοληψίες απ’ τον Μανικιάτη και αδρανών από σφραγισμένα νταμάρια.

Σε πρόχειρες λύσεις που όχι μόνο δεν λύνουν αλλά διαιωνίζουν το πρόβλημα.

Ο δρόμος αυτός είναι δρόμος της γεωλογικής έρευνας , των μελετών, της ανάδειξης του προβλήματος. Των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Της εγκατάλειψης της παραβατικότητας και των εν κρυπτώ ενεργειών.

Γιατί μόνο έτσι η σπουδαία ομάδα της Κύμης θα έχει έδρα και δε θα αποτελεί               –δυστυχώς – περιοδεύουσα ποδοσφαιρική ομάδα."

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη του Θανάση Ζεμπίλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη του Θανάση Ζεμπίλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων
Πολιτική
[27/11/2021 - 18:18]

Οι συκεώνες θα αποζημιωθούν με το συνολικό ποσό των 3.100.000 ευρώ μέσω των  προγραμμάτων de minimis. ...περισσότερα