ΒΑΣΙΛΙΚΟ: Ο Θανάσης Ζεμπίλης συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Σέρρα

ΒΑΣΙΛΙΚΟ: Ο Θανάσης Ζεμπίλης συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Σέρρα
15 Ιανουαρίου 2022, 20:33
A+ A-
Έγινε συζήτηση εφ' όλης της ύλης για τα σοβαρά ζητήματα της περιοχής.

Στoν απόηχο της παρέμβασης του στη Γενική Γραμματέα Υποδομών κ. Γεραρδή, για την επίσπευση της μελετητικής διαδικασίας του έργου των τριών γεφυρών σε Φύλλα, Αφράτι και Βασιλικό, ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης επισκέφθηκε το δημοτικό κατάστημα της ΔΕ Ληλαντίων, στο Βασιλικό.

Εκεί συναντήθηκε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Σέρρα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν κυρίως η εξέλιξη της διαδικασίας των αποζημιώσεων και οι αποκαταστάσεις των υποδομών, μετά από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου.  

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα μεγάλα έργα οδικών υποδομών που έχουν ήδη δρομολογηθεί και με την ολοκλήρωσή τους θα αλλάξουν προς το καλύτερο τις προοπτικές όχι μόνο της ΔΕ Ληλαντίου, αλλά και ολόκληρης της Εύβοιας, όπως είναι οι παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου.

Επίσης, εκτεταμένη αναφορά έγινε και για το υπό δημοπράτηση έργο της παράκαμψης Χαλκίδας, που περιλαμβάνει το υποέργο της σύνδεσης της με τον νότιο οδικό άξονα, που θα "κουμπώσει" με την παράκαμψη Βασιλικού.  

Εν συνεχεία, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πολεοδομικά ζητήματα της περιοχής και συγκεκριμένα στην επέκταση του σχεδίου πόλεως του Βασιλικού.

Ο βουλευτής Ευβοίας και ο αντιδήμαρχος Ληλαντίων συμφώνησαν ότι η ολοκλήρωση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων θα βελτιώσουν σημαντικά τη ποιότητα ζωής των πολιτών.  

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σέρρας έθεσε το ζήτημα της προστασίας και ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων στη περιοχή, όπως η Ξηρόπολη στο Λευκαντί, το Καστέλι στα Φύλλα και οι Δύο Πύργοι στο Μύτικα.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς η ανάδειξη των αρχαιολογικών πόρων θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής.  

Τέλος, οι δύο άντρες συζήτησαν για θέματα εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα για προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με τις υποδομές προσχολικής εκπαίδευσης και για άλλα ζητήματα της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων.

Επιστροφή