Συνάντηση Κεδίκογλου -Σπανού παρουσία του Κελαϊδίτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Κεδίκογλου -Σπανού παρουσία του Κελαϊδίτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
15 Ιανουαρίου 2022, 16:20
A+ A-
Συζητήθηκαν έργα όπως το Φράγμα Ψαχνών, το Αλιευτικό Καταφύγιο Λιχάδας και η κατασκευή σφαγείου στη Βόρειο Εύβοια.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμου Κεδίκογλου, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το Γραφείο του κ. Κεδίκογλου τονίζεται ότι: 

"Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε ο σχεδιασμός και η εξέλιξη κρίσιμων υποδομών, όπως:

  • Ο συντονισμός των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το Φράγμα Ψαχνών. Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο έχει προβεί σε προένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0, ενώ η Περιφέρεια ολοκληρώνει την ωρίμανση των απαραίτητων μελετών.
  • Η εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του Αλιευτικού Καταφυγίου Λιχάδας. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα υποβληθεί σχετικός φάκελος από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ώστε να μπει το νέο έργο σε διαδικασία ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας του ΥΠΑΑΤ.
  • Ακόμη εξετάστηκε η προοπτική δημιουργίας δημόσιου σφαγείου στη Βόρεια Εύβοια και τα μεγάλα οφέλη που μια τέτοια δομή θα προσδώσει στην ευρύτερη περιοχή."

Επιστροφή