Πολιτική

Στη Βόρειο Εύβοια τη Δευτέρα ο Σίμος Κεδίκογλου μαζί με Τριαντόπουλο και Αμυρά

Στη Βόρειο Εύβοια τη Δευτέρα ο Σίμος Κεδίκογλου μαζί με Τριαντόπουλο και Αμυρά
19 Ιανουαρίου 2022, 16:40
Τι είπε το κυβερνητικό κλιμάκιο στους κατοίκους της περιοχής.

Στη Βόρεια Εύβοια και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας ¶ννας μετέβη τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου.

Ο Ευβοιώτης υφυπουργός συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, συνοδευόμενο από αρμόδια στελέχη των Υπουργείων, τον Δήμαρχο Μαντουδίου Γιώργο Τσαπουρνιώτη και τοπικούς φορείς, επισκέφτηκε επί τόπου τις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου και πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη της τοπικής κτηνοτροφικής κοινότητας και παραγωγικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Σίμος Κεδίκογλου μίλησε απευθυνόμενος στους εκπρόσωπους των κτηνοτρόφων για την προσπάθεια που καταβάλλεται αναφορικά με το ζήτημα των ζωοτροφών και επαναβεβαίωσε ότι πλέον το ζητούμενο είναι ο καθορισμός ζωνών βόσκησης.      

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις που καταβάλλονται στους κλάδους που επλήγησαν από την πυρκαγιά, επισήμανε ότι «Είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται και ο εμμέσως πληττόμενος και παίρνει αποζημίωση. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Τριαντόπουλου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση στους κτηνοτρόφους, είτε υπάρχει ζημιά στο ζωικό κεφάλαιο, είτε όχι.

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι οι εργασίες για τη δημιουργία σφαγείου στην Βόρειο Εύβοια, θα ξεκινήσουν άμεσα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ