Εργατικά

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συνδικαλιστές μιλούν στο egnomi.gr για την πανδημία

20 Ιανουαρίου 2022, 09:22
Τους πετύχαμε στην κινητοποίηση της Τρίτης.

Την οργή τους ενάντια στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της πανδημίας εξέφρασαν τα σωματεία εργαζομένων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της Τρίτης 18 Ιανουαρίου, που έγινε στην πλατεία Δικαστηρίων στη Χαλκίδα.

Το egnomi.gr συνομιλήσε με διαδηλωτές και σας παραθέτει τις δηλώσεις τους:

Η ιδιωτική υπάλληλος Ηλιάδα Ανδρέου και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Ευβοίας Γιάννης Τζαβάρας βρέθηκαν στην διαδήλωση και μας είπαν: «Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας, συμμετέχουν στην κινητοποίηση διεκδίκησης μέτρων προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού στο εργασιακό περιβάλλον και παράλληλα απαιτούμε την ενίσχυση του τομέα της υγείας».

Το "παρών" στην κινητοποίηση έδωσαν και ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου Χαλκίδας Μάνος Γερακίτης με τη νοσηλεύτρια Σούλα Μέριανου, οι οποίοι δήλωσαν:« Δουλεύουμε χωρίς ρεπό εδώ και πολύ καιρό, ενώ άνοιξε και η δεύτερη κλινική covid  χωρίς να υπάρχει αρκετό προσωπικό. Επίσης, θέλουμε πίσω τους συναδέλφους μας που είναι σε αναστολή λόγω της άρνησής τους να εμβολιαστούν».

Τέλος, η πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας Κατερίνα Ξύδη δήλωσε: «Σήμερα κάναμε ένα πρώτο κάλεσμα των σωματείων της περιοχής, γιατί η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση δυο χρόνια τώρα δεν έχει πάρει κατάλληλα μέτρα σε κανέναν τομέα. Είμαι χαρούμενη, γιατί ανταποκρίθηκαν πολλά σωματεία σε αυτή την κινητοποίηση».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τρώγονται μεταξύ τους οι παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

ΧΑΛΚΙΔΑ: Τρώγονται μεταξύ τους οι παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας
Εργατικά
[28/05/2022 - 10:57]

Ανακοίνωση κατά της ταξικής Ενότητας από την Παράταξη ΕΜΕΙΣ-Συνεργαζόμενοι Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.   ...περισσότερα

ΕΡΓΑΝΗ: Εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή

ΕΡΓΑΝΗ: Εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή
Εργατικά
[20/05/2022 - 11:50]

Μέχρι πότε δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες της δικτυακής πύλης ...περισσότερα