Πολιτική

Η Εύα Καϊλή νέα αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η Εύα Καϊλή νέα αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
19 Ιανουαρίου 2022, 13:21
Ελαβε 454 ψήφους και κατετάγη στην πρώτη πεντάδα

Με 454 ψήφους  κατετάγη στην πρώτη πεντάδα η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή και εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μάλιστα από τον πρώτο γύρο.

Στον πρώτο γύρο της διαδικασίας καλύφθηκαν οι εννέα από τις 14 θέσεις. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή είχε το χρίσμα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλδημοκρατών. Σημειώνεται ότι τέσσερις στους πέντε υποψηφίους των Σοσιαλδημοκρατών που εξελέγησαν είναι γυναίκες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχάρη με μήνυμά του στο Τwitter την κυρία Καϊλή. «Συγχαρητήρια Εύα Καϊλή για την εκλογή σου. Για πρώτη φορά από το 2014 το Κίνημά μας θα έχει αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντά!», έγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγχαρητήρια έλαβε κι από τον Ανδρέα Λοβέρδο, την υποψηφιότητα του οποίου, ως γνωστόν, είχε υποστηρίξει η κ. Καϊλή στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. «Συγχαρητήρια στην Εύα Καϊλή που εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου από τον πρώτο γύρο. Εργάσθηκε γι’ αυτό χρόνια και τα κατάφερε. Μεγάλη νίκη για την πατρίδα μας, για την Εύα, για την παράταξη», ήταν το μήνυμα του κ. Λοβέρδου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ