Πολιτική

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο για την κακοκαιρία – Μένει να δούμε το αποτέλεσμα

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο για την κακοκαιρία – Μένει να δούμε το αποτέλεσμα
21 Ιανουαρίου 2022, 14:40
Γιατί κι άλλες φορές είχε συνεδριάσει και μετά …πνιγήκαμε.

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου Χαλκιδέων και Προέδρου του Σ.Τ.Ο. Έλενας Βάκα.

Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης της επικείμενης κακοκαιρίας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανότητες χιονόπτωσης, που προβλέπεται να επηρεάσει τον Δήμο, από το πρωί του Σαββάτου 22 Ιανουαρίου.

Η Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου και τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει για να είναι το ανθρώπινο και μηχανολογικό δυναμικό σε επιφυλακή, σύμφωνα και με το Σχέδιο “Βορέας”. Επιπλέον τους ενημέρωσε ότι:

  • Ως κέντρο των επιχειρήσεων αντιμετώπισης θα τεθεί γραφείο στο Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων στη Νέα Λάμψακο, από το Σάββατο το πρωί μέχρι και το πέρας της κακοκαιρίας.
  • Όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και τα Εργοτάξια των Ενοτήτων θα είναι ανοιχτά και σε ετοιμότητα, από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και το πέρας της κακοκαιρίας.
  • Έχει ενεργοποιηθεί το Μητρώο εργοληπτών και είναι σε ετοιμότητα για άμεση παρέμβαση, όπου καταστεί ανάγκη.
  • Θα υπάρχουν τηλεφωνικές γραμμές 24ωρης επικοινωνίας, για τον συντονισμό των Υπηρεσιών αλλά και για τους πολίτες, καθώς και τα τηλέφωνα των αρμόδιων Αντιδημάρχων.
  • Θα είναι διαθέσιμες για φιλοξενία θερμαινόμενες αίθουσες στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (περιοχή Καμάρες, πλησίον Γηροκομείου).
  • Θα ενημερώνονται συνεχώς οι πολίτες με την αποστολή σχετικών Δελτίων Τύπου.

Μένει τώρα να δούμε στην πράξη την εφαρμογή των μέτρων και την αποτελεσματικότητά τους, γιατί και  άλλες φορές συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο πριν από κακοκαιρίες και τελικά …πνιγήκαμε.  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, της Σχολής Πεζικού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Λιμενικού Σώματος, του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, του Δασαρχείου Χαλκίδας, του Ερυθρού Σταυρού, της Λέσχης Ευρίπου 4Χ4, της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Ευβοίας, του Συλλόγου Εθελοντών Δυνάμεων Διάσωσης και του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδος.                                                              

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ