Παράταση του καθεστώτος επιταγών για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας

Παράταση του καθεστώτος επιταγών για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας
20 Ιανουαρίου 2022, 20:39
A+ A-
Η παράταση αφορά στους επιχειρηματίες των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας.

Παρατείνεται εκ νέου, έως τις 31 Αυγούστου 2022, η προθεσμία που είχε δοθεί στις επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας για την εξόφληση των αξιογράφων τους, κατά το χρονικό διάστημα από 7.9.2021 έως 31.12.2021.

Η εν λόγω παράταση προβλέπεται σε σχετική τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολιάζει σχετικά:

«Ένα ακόμα μέτρο προωθείται για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους Δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, οι οποίοι επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Με τροπολογία του, το Υπουργείο Οικονομικών προωθεί την παράταση της πληρωμής των επιταγών των εν λόγω επιχειρήσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

Σκοπός είναι να μειωθεί η πίεση που ασκείται στις επιχειρήσεις, καθώς η οικονομική δραστηριότητα στη Βόρεια Εύβοια δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα και θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει στην κανονικότητα».

Επιστροφή