Κους-κους & σχόλια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έξι Χαλκιδέες μαθήτριες μιλάνε για το άνοιγμα των σχολείων και την μετάδοση του ιού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έξι Χαλκιδέες μαθήτριες μιλάνε για το άνοιγμα των σχολείων και την μετάδοση του ιού
23 Ιανουαρίου 2022, 08:24
Τι βλέπουν να συμβαίνει με το άνοιγμα των σχολείων.

Τα σχολεία άνοιξαν κανονικά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, παρά τις εισηγήσεις αρκετών ειδικών ότι έπρεπε να μείνουν κλειστά, προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού.

Οι μαθητές, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που έκανε το egnomi.gr,  πιστεύουν κι αυτοί ότι ήταν λάθος που λειτουργούν κανονικά τα σχολεία, ενώ βρίσκεται σε έξαρση η πανδημία και φοβούνται ότι μπορεί να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Διαβάστε παρακάτω τι μας δήλωσαν:

Βασιλειάννα Σμυρναίου

«Ήταν πολύ μεγάλο το λάθος της Κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία. Πιστεύω ότι θα εξαπλωθεί ο ιός παντού. Εγώ προσωπικά δεν φοβάμαι για τον εαυτό μου γιατί πρόσφατα νόσησα και έχω ανοσία για κάποιους μήνες αλλά στεναχωριέμαι για τους συμμαθητές μου», δήλωσε η μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, Βασιλειάνα Σμυρναίου.

Αθηνά Πριστούρη

«Έχω φοβηθεί μετά το άνοιγμα των σχολείων. Πιστεύω σε λίγες μέρες θα έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Υπάρχουν παιδιά που δεν τηρούν πάντα τα υγειονομικά μέσα προστασίας με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται ο ιός. Πιστεύω σύντομα μέσα στις επόμενες μέρες θα ξανακλείσουμε», είπε η μαθήτρια Β΄ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, Αθηνά Πριστούρη.

Έλενα Πριστούρη

Την ίδια άποψη έχει και η δίδυμη αδερφή της Έλενα Πριστούρη, μαθήτρια Β΄ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας. Πιο συγκεκριμένα η ίδια δήλωσε ότι:« Φοβάμαι πολύ ότι θα κολλήσει όλο το σχολείο κορωνοϊό. Είναι πολύ εύκολο ο ιός να μεταδοθεί σε όλα τα διαλλείματα. Πιστεύω είναι θέμα χρόνου το πότε θα μας κλείσουν με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων».

Παρασκευή Σεπετή

«Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι πολύ για την μετάδοση του ιού. Ήταν λάθος τους μεγάλο που μας άνοιξαν, αλλά από την άλλη ,άμα μας κλείσουν θα αναγκαστούμε να κάνουμε μαθήματα με τηλεδιάσκεψη που είναι ότι χειρότερο. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», είπε η μαθήτρια της Β΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας Παρασκευή Σεπετή.

Αγγελική Κυριάκου

«Η άποψη μου είναι ότι κακώς άνοιξαν τα σχολεία με τόσα πολλά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα.  Εγώ δεν φοβάμαι ιδιαίτερα μην κολλήσω, αλλά πιστεύω πως θα εξαπλωθεί μέσα σε λίγες σε όλα τα σχολεία ο ιός με αποτέλεσμα να κλείσουμε σύντομα», είπε η μαθήτρια της πρώτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας, Αγγελική Κυριάκου.

Μαρία Ματσούκα

«Δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία. Θα εξαπλωθεί τόσο πολύ ο ιός, που η κατάσταση θα είναι εντελώς ανεξέλεγκτη. » σχολίασε η μαθήτρια της πρώτης τάξης του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας, Μαρία Ματσούκα.