Πολιτική

Το σφαγείο αιτία καταψήφισης του προϋπολογισμού

Το σφαγείο αιτία καταψήφισης του προϋπολογισμού
20 Απριλίου 2011, 13:31
Από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Αλιβέρι.

Ζήτησαν να ενταχθεί η κατασκευή Δημοτικού Σφαγείου στον προϋπολογισμό του 2011 και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου. Το αίτημά τους απορρίφθηκε και καταψήφισαν προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα.

Ο λόγος για τους συμβούλους του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση", οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι:

"Στο δήμο μας με την κτηνοτροφία απασχολείται ένα μεγάλος αριθμός λαϊκών οικογενειών. Σε κάθε δημοτική κοινότητα υπάρχουν τρεις τέσσερις και περισσότερες οικογένειες που έχουν τα έσοδα για να ζήσουν μόνο από την κτηνοτροφία.

Δημοτικά σφαγεία δεν υπάρχουν. Αναγκαστικά ο κάθε κτηνοτρόφος είναι αναγκασμένος να πληρώσει με το κιλό 1 ευρώ για να κάνει τη μεταφορά των ζώων προς σφαγή στα Στύρα ή την Κάρυστο, συν την επιβάρυνση από την αναγκαιότητα χρήσης ψυγείου για την επιστροφή.

Πριν λίγα χρόνια στη περιοχή μας υπήρχαν τρία σφαγεία τα οποία έκλεισαν γιατί κρίθηκε ασύμφορος ο εκσυγχρονισμός τους.Απαιτούμε σήμερα να ενταχθεί κατά προτεραιότητα στον προϋπολογισμό, η δημιουργία Δημοτικών σφαγείων στο Δήμο μας.

Η πρόταση μας απορρίφθηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου.Ποιο είναι το κριτήριο αξιολόγησης και προτεραιότητας ενός έργου; Το κόστος; Τα έσοδα; Ή η ανάγκη εξυπηρέτησης των οικογενειών που σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης;

Για όλα τα παραπάνω καταψηφίζουμε στο σύνολό του Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη του Θανάση Ζεμπίλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Επίσκεψη του Θανάση Ζεμπίλη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σύκων
Πολιτική
[27/11/2021 - 18:18]

Οι συκεώνες θα αποζημιωθούν με το συνολικό ποσό των 3.100.000 ευρώ μέσω των  προγραμμάτων de minimis. ...περισσότερα