Δράσεις σε σχολεία από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Εύβοιας

Δράσεις σε σχολεία από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Εύβοιας
4 Μαρτίου 2022, 16:50
A+ A-
Δείτε όλες τις δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Εύβοιας  πραγματοποίησε μίας σειρά από παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα το μήνα Φεβρουάριο και συγκεκριμένα:

  • Στο 4ο λύκειο Χαλκίδας και σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου κ. Κακαβά, πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο για τους καθηγητές του σχολείου, στις 25 Φεβρουαρίου 2022, σε αίθουσα του Σχολείου.

Οι 21 συμμετέχοντες πήραν μέρος σε βιωματικές ασκήσεις με θέμα την πρόληψη φαινομένων ενδοσχολικής βίας και με σκοπό να τις εφαρμόσουν στις τάξεις τους την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, στις 6 Μαρτίου 2022. 

  • Στο Δημοτικό Σχολείο Πολιτικών πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στους μαθητές της  ΣΤ΄ Δημοτικού του σχολείου, στις  3 και 10 Φεβρουαρίου 2022, εφαρμόζοντας το υλικό «Ομαδομαζέματα- θαλασσομαντέματα».

Η ίδια δράση επαναλήφθηκε για τους μαθητές της Γ΄ στις 7 και 14 Φεβρουαρίου 2022. Tο παρακολούθησαν συνολικά 24 μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες.

  • Στο 3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Ανάδειξη και ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας για μία καλύτερη προσέγγιση του μαθητή στο σχολείο και στην τάξη χρησιμοποιώντας τεχνικές ενεργητικής ακρόασης».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε δύο συναντήσεις, στις 15 Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου 2022 και ώρες 13:30 έως 16:30, στο 3ο γυμνάσιο Χαλκίδας και πήραν μέρος σ’ αυτό 15 καθηγητές.

  • Στο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο, σε ομάδα 15 εκπαιδευτικών από το δημοτικό σχολείο Πολιτικών και το 3ο δημοτικό σχολείο Ψαχνών, στις 15 Φεβρουαρίου 2022 με θέμα:

«Ενισχύουμε τη συνεργασία και την ομαδικότητα των μαθητών στην τάξη αξιοποιώντας τεχνικές ενεργητικής ακρόασης».

Η ίδια παρέμβαση πραγματοποιήθηκε, στις 17 Φεβρουαρίου 2022, στο 15ο δημοτικό Χαλκίδας σε 16 δασκάλους.

  • Στο 1ο δημοτικό σχολείο Ν. Αρτάκης υλοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο ενδυνάμωσης σε ομάδα δασκάλων του συγκεκριμένου σχολείου, στις 25 Φεβρουαρίου 2022 με θέμα:

«Αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας τα αποθέματα, τις ικανότητες και τις αξίες του εκπαιδευτικού στο σχολικό πλαίσιο».

Επιστροφή