Ανοίγει η πλατφόρμα από το Πάσχα για τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Ανοίγει η πλατφόρμα από το Πάσχα για τέλη κυκλοφορίας με το μήνα
26 Μαρτίου 2022, 15:00
A+ A-
Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να θέσετε νόμιμα σε κίνηση το όχημά σας.

Από το Πάσχα θα μπορούν όσοι ιδιοκτήτες έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματα τους, να τα κυκλοφορήσουν ξανά, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, ώστε να μπορέσουν να πάνε στα χωριά τους.

Αρκετές χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αδυνατούν να πληρώσουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας και θέτουν σε ακινησία τα οχήματα τους μέσω της ειδικής πλατφόρμας.

Από το Πάσχα και μετά πλέον, θα μπορούν να πάρουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους (όσοι είχαν προχωρήσει σε ηλεκτρονική ακινησία )και να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, μόνο για τους μήνες που θα χρησιμοποιούν το όχημα τους.

Αυτό το μέτρο έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πολλών κυβικών, όπου τα ετήσια τέλη είναι σχεδόν ένας μισθός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, για ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών όπου τα ετήσια τέλη είναι λίγο πάνω από 600 ευρώ, εάν ο ιδιοκτήτης του δηλώσει κυκλοφορία για 3 μόλις μήνες θα πληρώσει μόνο 153 ευρώ.

Να τονιστεί όμως ότι, κάθε ιδιοκτήτης που έχει δηλώσει ψηφιακή ακινησία, έχει το δικαίωμα να προχωρήσει στην άρση της, μόνο μία φορά κάθε έτος. Μόλις λοιπόν λήξει το χρονικό διάστημα για το οποίο θα έχει πληρώσει τέλη (και λάβει τις πινακίδες του), θα πρέπει να προχωρήσει ξανά σε ψηφιακή ακινησία, για να μην πληρώσει πρόστιμο.

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και πραγματοποιείται μέσω της ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα της πλατφόρμας myCar και τους κωδικούς Taxisnet. Η υπηρεσία ελέγχει εάν υπάρχει ενεργή ασφάλιση του οχήματος, πραγματοποιείτε την πληρωμή για του μήνες που επιθυμείτε και τέλος προχωρά η άρση της ακινησίας. 

Επιστροφή