ΛΙΜΝΗ: Τι ζήτησαν από τον Τριαντόπουλο οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της Βόρειας Εύβοιας

ΛΙΜΝΗ: Τι ζήτησαν από τον Τριαντόπουλο οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της Βόρειας Εύβοιας
30 Μαρτίου 2022, 10:12
A+ A-
Σε συνάντηση, που έγινε σε ξενοδοχείο της Λίμνης.

Συνάντηση με εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων της Βόρειας Εύβοιας πραγματοποίησε στις 19 Μαρτίου στο ξενοδοχείο '"Elimnion  Resort", ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού κυβερνητικών μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, ο κ. Τριαντόπουλος ενημέρωσε για το νέο πρόγραμμα κάλυψης δαπανών για τις τοπικές επιχειρήσεις μέχρι 18.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  •  Η επαναφορά των 120 δόσεων για τις ήδη υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Δημιουργία freedom pass για τη Βόρεια Εύβοια.
  • Δημιουργία ενός προγράμματος για απασχόληση εργαζομένων στην Βόρεια Εύβοια, τόσο για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων (επιδότηση ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών) όσο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Μείωση Φ.Π.Α.
  • Μισθώματα Αιγιαλού, απαλλαγές, ελαφρύνσεις και αλλαγή χρήσης.
  • Αλλαγές στον Αναπτυξιακό νόμο: Για τις μεγάλες επιχειρήσεις να μην υπάρχει η φοροαπαλλαγή αλλά η επιδότηση και να δοθεί σε όλους τους εν δυνάμει επενδυτές το 100% του 70% βάση της κυβερνητικής δέσμευσης.

Πέραν αυτού, από τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Ροβιών και Αγίας Άννας ζητήθηκε το κόψιμο δέντρων εκατό μέτρα δεξιά και αριστερά στη διαδρομή από Κήρινθο.

Επιπλέον από την Αγία Άννα ζητήθηκε η δέσμευση ότι τα σχολεία των δύο Δήμων δεν θα υποβαθμιστούν για 5 χρόνια, καθώς οι υποβαθμίσεις αποτελούν μέρος του προβληματισμού των κατοίκων στην απόφασή τους να φύγουν από την περιοχή.

Κατά τη συνάντηση, με τηλεφωνική παρέμβαση η Πρόεδρος της Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας Παρασκευή Αγιοστρατίτη ζήτησε τη σύνδεση Τουρισμού και εμπορίου και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης  για την επιχειρηματικότητα.

Επιστροφή