Ο Ζουρού με τον Ζέρβα κυπελλούχοι και αντίπαλοι του Τοκπασίδη (ΦΩΤΟ ΡΕΤΡΟ)

12 Απριλίου 2022, 22:40
A+ A-
Το egnomi.gr θυμάται έναν τελικό με νικητή το νέο προπονητή του ΑΟ Χαλκίς  

 

►Του Μιχάλη Κόκορη

 

Ο νέος τεχνικός του ΑΟ Χαλκίς Πέτρος Ζουρούδης επανέρχεται στην ομάδα μετά από 22 χρόνια, όχι σαν φορ κρούσης, αλλά σαν προπονητής και ...μπαίνει στα βαθιά αμέσως, αφού έρχονται δυο τελικοί για τους κυανόμαυρους, ένας για το Κύπελλο την Τετάρτη (13/4) κι ένας για το πρωτάθλημα στη Μακρυκάπα, τέσσερις μέρες μετά, την Κυριακή των Βαΐων.

Με την ευκαιρία, το egnomi.gr θυμάται τον πρώτο τελικό κυπέλλου του "Ζουρού" με τη φανέλα της ομάδας, αλλά και τις κόντρες του στα γήπεδα της Εύβοιας με τον ΑΟΝΑ, τον Παναγιώτη Τοκπασίδη, τον Δημήτρη Λύκο και τον Γιώργο Λάμπρου...

 

Είχε έρθει στον ΑΟΧ το Σεπτέμβριο του 1998 (με υποσχετική από την Ξάνθη). Η ομάδα της Χαλκίδας έπαιζε στη Δ' Εθνική κι εκείνη τη σεζόν έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Εύβοιας που έγινε στο Στάδιο Χαλκίδας στις 17 Μαρτίου 1999. Αντίπαλός του η Δόξα Προκοπίου που αγωνιζόταν κι αυτή στη Δ' Εθνική.

Ο Ζουρούδης ήταν και πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα, αν και αγωνιζόταν τις περισσότερες φορές ερχόμενος από τον πάγκο (μόνο σε 11 ματς πρωταθλήματος ξεκίνησε στην αρχική 11άδα). Στον τελικό ήταν στην 11άδα (στη φωτό διακρίνεται πάνω, τρίτος από αριστερά). Συμπαίκτης του ήταν ο Βαγγέλης Ζέρβας (δεξιά στην πάνω σειρά), ο προπονητής της Μακρυκάπας με την οποία ο ΑΟΧ ισοβαθμεί στο πρωτάθλημα και την Κυριακή οι δυο ομάδες θα κονταροχτυπηθούν στη ...μητέρα των μαχών.

Μαζί τους έπαιζαν (προπονητής ο Νίκος Παντέλης) ο Ψαχνιώτης Μάριος Χρήστου (δίπλα στο Ζουρούδη), ο Κώστας Φρούσης που ασχολείται πλέον με την ομάδα της γενέτειρας (Λουκίσια), ο ΑΟΧάρας Σάκης Τσούτης (στο κέντρο κάτω) κι ακόμη ο νυν Ενωσιακός προπονητής Αργύρης Μαστραγγελής και ο αρχηγός της ομάδας και παιχταράς (μην το ξεχνάμε) Μιχάλης Κουλούρης. Υπήρχαν και οι άλλοι  "ξένοι" Ματθαίου, Παλτόγλου (από τον Ωρωπό), Κούτρας (ο τερματοφύλακας) και Τσαγδής.

Ανάμεσα στους παίκτες της Δόξας Προκοπίου ήταν και ο προπονητής που είχε ξεκινήσει τη σεζόν στον ΑΟΧ και η συνεργασία τους διακόπηκε άκομψα πολύ νωρίς, ο Παναγιώτης Τοκπασίδης, ο οποίος είχε μετακομίσει τότε στο Προκόπι από τον ΑΟΧ.

Στη φωτό πάνω από τον τελικό, ο Τοκπασίδης κάτω, δεύτερος από δεξιά και μαζί του οι Κ. Σταθαράς, Κ. Γερογιάννης, Στ. Σταθαράς, Περόνας, Νάνος, Δ. Κουτσουφλάκης (πάνω σειρά), Μουρτζάκης, Σταμούλος, Π. Κουτσουφλάκης, Βλαχογιάννης. Προπονητής ήταν ο Γιώργος Παριάρος.

Ζουρούδης και Ζέρβας αναδείχθηκαν νικητές στον τελικό του 1999 με σκορ 2-1 (το 1-0 για τον ΑΟΧ είχε γίνει με αυτογκόλ του Περόνα, ισοφάρισε ο Διαμαντής Κουτσουφλάκης και το γκολ της νίκης ήρθε στο 63' από τον Μάριο Χρήστου σε ένα ματς που έγινε κάτω από συνεχή και καταρρακτώδη βροχή).

 

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΟΝΑ

Ζουρούδης και Ζέρβας έπαιξαν μαζί και στον τελικό του κυπέλλου την επόμενη χρονιά, το 2000. Έχασαν, όμως, με 1-0 από τον νεανικό και ανερχόμενο τότε Λήλα (σκόρερ ο Βαγγέλης Γίγας).

Στις διαδρομές του για τους τελικούς εκείνες τις χρονιές, ο ΑΟΧ βρήκε στο δρόμο του και τον ΑΟΝΑ, τον αντίπαλό του στο φετινό τελικό του κυπέλλου, και τον κέρδισε. Το Δεκέμβρη του 1998 στα προημιτελικά νίκησε με 2-0  και το Σεπτέμβριο του 1999 στον Α' γύρο κέρδισε στην Αρτάκη με 2-1.

Και στα δυο ματς ο Ζουρούδης είχε αγωνιστεί, αλλά δεν πέτυχε γκολ.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΚΟ

Κατά του ΑΟΝΑ σκόραρε την τρίτη του χρονιά στη Χαλκίδα σε αγώνα πρωταθλήματος, αφού στο μεταξύ οι Αρτακιανοί ήρθαν στη Δ' Εθνική (περ. 2000-01) και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ομάδα της Χαλκίδας στις αρχές Νοεμβρίου. Το ματς έγινε στο Μαντούδι (γηπεδούχος ο ΑΟΝΑ, γιατί στην έδρα του γινόταν ανακατασκευή του χλοοτάπητα) και ήταν επεισοδιακό.

Ο Ζουρούδης είχε ανοίξει το σκορ και ισοφάρισε ο Βλάσης Μπόκαρης για τους ερυθροκίτρινους που είχαν προπονητή τον Γιώργο Λάμπρου, το όνομα του οποίου ακούστηκε πριν ένα μήνα για να κάτσει στον πάγκο του ΑΟΧ, όταν διακόπηκε η συνεργασία του με τον Αρτακιανό Δημήτρη Λύκο.

O τελευταίος ήταν παρών στο ματς που προαναφέραμε με τη φανέλα του ΑΟΝΑ και αντίπαλος του "ΖΟΥΡΟΥ"...

Επιστροφή