Παιδεία

Ιδρύθηκε παράρτημα του ΙΕΚ Χαλκίδας στην Αιδηψό

Ιδρύθηκε παράρτημα του ΙΕΚ Χαλκίδας στην Αιδηψό
21 Απριλίου 2022, 20:00
Πρόκειται για έργο - φωτοδότη, που έρχεται από το παρελθόν!

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ευβοϊκή Γνώμη" (8/4/2022)

 

Σαν έργο-φωτοδότη “σερβίρει” ο υπεύθυνος ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας Σταύρος Μπένος μια παρέμβαση που είχε δρομολογηθεί πολύ πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2021.

Πρόκειται για την ίδρυση Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ στην Αιδηψό.

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ σχεδίαζε να ιδρύσει το πρώτο της ΙΕΚ στην Εύβοια και να το εγκαταστήσει στη λουτρόπολη. Τελικά, όμως, αποφάσισε ότι ήταν προτιμότερο να το ιδρύσει στις Σχολές Μαθητείας του Οργανισμού στο Βασιλικό για να είναι πιο κοντά στη Χαλκίδα.

Η απόφαση πάρθηκε πριν την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια και το ΙΕΚ του ΟΑΕΔ λειτουργεί την τρέχουσα σχολική σεζόν με τρεις ειδικότητες: Τουριστικές επιχειρήσεις, Logistics και Μαγειρική. Διευθυντής ανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ¶ννας Γιάννης Στεργίου.

Μετά τη φωτιά, αποφασίστηκε να ιδρυθεί παράρτημα του ΙΕΚ στην Αιδηψό. Για το λόγο αυτό, τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο Δημαρχείο Αιδηψού ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το δήμαρχο Γιάννη Κοντζιά παρουσία των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Σίμου Κεδίκογλου.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς έδωσαν τα χέρια υπό τα βλέμματα των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Σίμου Κεδίκογλου.

Το παράρτημα θα στεγαστεί στο Γυμνάσιο Αιδηψού και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τη νέα σχολική σεζόν. Το νέο ινστιτούτο θα λειτουργήσει με την ειδικότητα του Τεχνικού Τουριστικών Μονάδων και αναμένεται να εγκριθεί η ειδικότητα «Στέλεχος Θαλασσοθεραπείας-Spa».

Στη συνάντηση για την υπογραφή του μνημονίου παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι φορέων. Ανάμεσά τους η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη, η οποία ζήτησε από τον κ. Τριαντόπουλο την επιδότηση του μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ