Πολιτική

Σε προανακριτκή ο Άκης για τα υποβρύχια

Σε προανακριτκή ο Άκης για τα υποβρύχια
28 Απριλίου 2011, 20:33
Δεν έπεισε με την ομιλία του στην Ολομέλεια τους βουλευτές. Με 226ψήφους η παραπομπή.

Απέλπιδα προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές ότι δεν έχει καμία ευθύνη στο σκάνδαλο των υποβρυχίων έκανε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, υπερψηφίστηκε. Συνολικά ψήφισαν 250 βουλευτές. Υπέρ ψήφισαν 226, Κατά 9, Παρών 9, Λευκά 9 και Άκυρα 5.

Η προανακριτική επιτροπή θα έχει 13 μέλη, ενώ θα σταλεί σχετική επιστολή από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο προς τους αρχηγούς των κομμάτων, ώστε να επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους, που θα αποτελούν μέλη της επιτροπής.

Πριν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, από το βήμα της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής, έδωσε τις δικές του απαντήσεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Στην ομιλία του, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας απέρριψε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται αναφορικά με την υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων, ενώ απηύθυνε βαρύτατες κατηγορίες προς τα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, ότι επιθυμούν να τον ενοχοποιήσουν για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ