ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΖΙΑΣ: 37.000 ευρώ για ένα άγαλμα του Ηρακλή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΖΙΑΣ: 37.000 ευρώ για ένα άγαλμα του Ηρακλή
21 Μαΐου 2022, 17:15
A+ A-
Ζει το ...μύθο του ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού.

 

*Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Ευβοϊκή Γνώμη" (13/4/2022)

 

Το δικό του μύθο ζει ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς. Μετά το πολυσυζητημένο χάλκινο άγαλμα του θεού Ποσειδώνα, που εγκατέστησε στο Πευκί, ετοιμάζεται να στήσει ανδριάντα του μυθικού Ηρακλή στη λουτρόπολη με το λογαριασμό να βαραίνει τους δημότες.

Όπως έγραψε η «Γνώμη», ο Γιάννης Κοντζιάς έδωσε 24.800 ευρώ για την κατασκευή του αγάλματος του Ποσειδώνα. Για να το εγκαταστήσει, μάλιστα, στην παραλία στο Πευκί έκανε αυθαίρετες εργασίες και του επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 17.000 ευρώ από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και το Λιμεναρχείο Αιδηψού.

Πρόσφατα, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο δήμαρχος προχωράει στην αγορά ορειχάλκινου αγάλματος του Ηρακλή (φωτό) έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 37.000 ευρώ! Σχεδιάζει να το εγκαταστήσει στην Αιδηψό, όπου -σύμφωνα με τη μυθολογία- ο ημίθεος έκανε ιαματικά λουτρά και αντλούσε δύναμη μετά από κάθε άθλο του.

Άγαλμα του Ηρακλή υπάρχει σε ελάχιστες πόλεις. Το πιο φημισμένο είναι αυτό του Άργους, που αποτελεί πιστό αντίγραφο του αγάλματος που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος αρχαίος γλύπτης Λύσιππος. Ο λάτρης της μυθολογίας Γιάννης Κοντζιάς θέλει να βάλει και την Αιδηψό στο κλειστό κλαμπ των πόλεων, οι οποίες διαθέτουν ανδριάντα του γιου του Δία.

Επιστροφή