Οικονομία

FUEL PASS: Αυξάνεται το ποσό της επιδότησης – Ποια θα είναι τα νέα κριτήρια

FUEL PASS: Αυξάνεται το ποσό της επιδότησης –  Ποια θα είναι τα νέα κριτήρια
19 Ιουνίου 2022, 12:33
Επίσημες ανακοινώσεις εντός της επόμενης εβδομάδας.

Στις 45.000 ευρώ από 30.000 ευρώ, που είναι σήμερα θα φθάσει το εισοδηματικό κριτήριο για την επιδότηση καυσίμων (Fuel Pass) κατά το επόμενο τρίμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση την προσεχή εβδομάδα θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών μετά το ράλι στις τιμές των καυσίμων που σε αρκετές περιοχές της χώρας και όσον αφορά στην αμόλυβδη βενζίνη, έχει φθάσει τα 2,6 ευρώ το λίτρο, ενώ προσεγγίζει τα 3 ευρώ στις νησιωτικές περιοχές.

Τα μέτρα θα ισχύσουν για το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου και εφόσον οι τιμές συνεχίσουν τη ξέφρενη πορεία θα παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Εκτός από την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων θεωρείται σίγουρη και η αύξηση του επιδοτούμενου ποσού το οποίο μπορεί να φθάσει έως και τα 60 ευρώ.

Το ποσό εξετάζεται να κλιμακώνεται ανάλογα με το κόστος της βενζίνης ανά περιοχή. Αυτό σημαίνει, ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα το ποσό ενδεχομένως να είναι μικρότερο και να αυξάνεται η επιδότηση για τις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά.

Η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης θα διατηρηθεί επίσης και μετά τον Ιούνιο και θα αυξηθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία. Το ποσό αυτό ανέρχεται σήμερα σε 12 λεπτά το λίτρο χωρίς τον ΦΠΑ. Με τον ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει περίπου στα 15 λεπτά το λίτρο. Η νέα επιδότηση του ντίζελ κίνησης θα είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά το λίτρο.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη του οικονομικού επιτελείου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος  Μητσοτάκης.

Δεν αποκλείεται, στην πρόταση που θα καταθέσει το οικονομικό επιτελείο να «γίνει» κάτι καλύτερο αναφέρουν κυβερνητικές πηγές εκτιμώντας ότι ο δημοσιονομικός χώρος επιτρέπει την αύξηση της επιδότησης.

Εντός του Ιουνίου, δεν αποκλείεται και την ερχόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθούν και τα νέα μέτρα που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα (το νέο σχέδιο των υπουργείων  Οικονομικών και Ενέργειας) καθώς και η επιδότηση για αντικατάσταση ψυγείων και κλιματιστικών με νεότερης τεχνολογίας που εξοικονομούν ενέργεια.

Σημειώνεται ότι το ποσό της επιδότησης θα φθάσει τα 150 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 350.000 νοικοκυριά

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι συνταξιούχοι θέλουν τα αναδρομικά χωρίς να χρειαστεί προσφυγή στα Δικαστήρια

Οι συνταξιούχοι θέλουν τα αναδρομικά χωρίς να χρειαστεί προσφυγή στα Δικαστήρια
Οικονομία
[07/07/2022 - 10:57]

Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων (Δημοσίου) Εύβοιας.   ...περισσότερα

ΕΥΒΟΙΑ: Αναβαθμίζονται 12 αλιευτικά καταφύγια σε διάφορα σημεία του νομού

ΕΥΒΟΙΑ: Αναβαθμίζονται 12 αλιευτικά καταφύγια σε διάφορα σημεία του νομού
Οικονομία
[05/07/2022 - 10:00]

Εντάχθηκε σε επιχειρησιακό πρόγραμμα το έργο με προϋπολογισμό 1.837.200 ευρώ. ...περισσότερα

POWER PASS: Πότε θα δείτε στους λογαριασμούς σας την επιστροφή των χρημάτων

POWER PASS: Πότε θα δείτε στους λογαριασμούς σας την επιστροφή των χρημάτων
Οικονομία
[04/07/2022 - 08:04]

Τι θα πάθουν όσοι δηλώσουν ψευδή στοιχεία, σύμφωνα με το ΦΕΚ. ...περισσότερα