ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Το ξενοδοχείο Ηolidays in Evia ξαναλειτουργεί με άλλη ονομασία και απλήρωτους τους παλιούς εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Το ξενοδοχείο Ηolidays in Evia ξαναλειτουργεί με άλλη ονομασία και απλήρωτους τους παλιούς εργαζόμενους
23 Ιουνίου 2022, 10:25
A+ A-
Δείτε τι αναφέρει η καταγγελία το Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Εύβοιας.

Σε επαναλειτουργία μπαίνει σύμφωνα με δημοσιεύματα το ξενοδοχείο πρώην "HOLIDAYS IN EVIA" μετά από 7 περίπου χρόνια χωρίς όμως να έχουν αποκατασταθεί τα δικαιώματα των 150 περίπου εργαζομένων, που εργάζονταν εκεί.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού νομού Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:

" Το 2016 διέκοψαν τη λειτουργία τους τα ξενοδοχεία HOLIDAYS IN EVIA και ERETRIA VILLAGE που λειτουργούσαν κάτω από κοινό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Πριν περίπου ένα χρόνο ξεκίνησε την λειτουργία του το πρώην ERETRIA VILLAGE με τη νέα επωνυμία του, ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το πρώην HOLIDAYS IN EVIA με τη νέα επωνυμία PARADISE BEACH RESORT.

Όταν διακόπηκε η λειτουργία των δύο ξενοδοχειακών μονάδων άφησαν μεγάλες οφειλές δεδουλευμένων στους 150 περίπου συναδέλφους που εργάζονταν εκεί, δεν είχαν καταβάλει τα ένσημα ενώ δεν έγιναν ούτε τυπικά οι απολύσεις ώστε οι συνάδελφοι να μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας με αποτέλεσμα πολλοί να αντιμετωπίσουν την εξαθλίωση.

Τώρα οι δύο ξενοδοχειακές μονάδες αρχίζουν και πάλι τη λειτουργία τους χωρίς κουβέντα για τους εργαζόμενους.

Εδώ και τώρα διεκδικούμε:

  • Να καταβληθούν οι δεδουλευμένες οφειλές.
  • Να καταχωρηθούν όλα τα ένσημα που εκκρεμούν.
  • Στους συναδέλφους που έχουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα συνταξιοδοτηθεί να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.
  • Οι συνάδελφοι που συνεχίζουν να εργάζονται να επαναπροσληφθούν με όλα τους τα δικαιώματα που είχαν και σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγω δεν το επιθυμούν, τότε να καταβληθούν και σε αυτούς οι αποζημιώσεις τους."

Επιστροφή