ΑΣΜΗΝΙΟ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Πήγαινε μια φορά στο γραφικό χωριουδάκι και θα το ερωτευτείς!

16 Ιουλίου 2022, 19:10
A+ A-
Ιδανικό για χαλαρές διακοπές... 

*Το παρόν αφιέρωμα για τη στήριξη της πυρόπληκτής Βόρειας Εύβοιας υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των εταιρειών "ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ", "AKFA", "Αρτος και Ζύμη Αλιμπινίσης" και "Club Med Gregolimano".

Αρκεί να επισκεφθείς μια φορά το γραφικό χωριουδάκι Ασμήνιο στη βόρεια Εύβοια και θα το ερωτευτείς... Ακόμη και τώρα, που είναι "πληγωμένο" από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου 2021, το χωριό διατηρεί την ομορφιά του και αποτελεί στάση για κάθε επισκέπτη του βορρά της Εύβοιας

Βρίσκεται, μόλις 5 λεπτά μακριά από το Πευκί και σχεδόν δυο ώρες (118 χλμ) από τη Χαλκίδα (θα περάσεις από Αγία Αννα - Βασιλικά - Γούβες - Πευκί και έφτασες στο Ασμήνιο).

Βέβαια, μπορείς να πας και από την Αρκίτσα και να περάσεις στην Αιδηψό (σε λιγότερη από μισή ώρα έχεις φτάσει στο Ασμήνι) δες εδώ τα δρομολόγια του ferry boat.

Η παραλία του αποτελεί προέκταση της παραλίας του γειτονικού Πευκιού. Όμορφη άμμος, ήσυχα νερά, ιδανική για όσους θέλουν κάτι χαλαρό... Αν θέλεις πιο ένταση τότε να επιλέξεις το Πευκί - με το λευκό βοτσαλάκι και άμμο σε αρκετά σημεία- που διαθέτει αρκετά beach bar! 

Ενα από τα αξιοθέατα είναι η εκκλησία της Παναγίας Ντινιούς (μόλις 4 χλμ. από την Ιστιαία), ενώ η εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στον Αγιο Νικόλαο (φωτό κάτω, εδώ σού έχουμε κι άλλα αξιοθέατα του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού).

Οι κάτοικοι του χωριού είναι αυτό που λέμε ...έξω καρδιά και θα σε κερδίσουν από την πρώτη στιγμή. Χαμογελαστοί, φιλόξενοι, έτοιμοι να σε τρατάρουν με όλα τα καλούδια.

Ολη η ζωή στο Ασμήνιο "κρύβεται" στο παραλιακό μέτωπο με τα λιγοστά, αλλά υπέροχα μαγαζάκια για φρέσκο ψαράκι, θαλασσινά και κρεατικά.

Αρχικά, θα βρεις την ταβέρνα "Το Κύμα" του Θανάση Καραδήμου, ο οποίος είναι ειδικός στα ψησίματα! Δοκίμασε το χταποδάκι και τα φρέσκα ψάρια και θα καταλάβεις...

Δίπλα είναι το ουζερί "Μπουγάζι" του Δημήτρη Χαλκιά, που εκτός από νόστιμα θαλασσινά στο μενού του έχει και κρεατικά.

Τέλος, θα βρεις την ψαροταβέρνα ο "Νίκος" .  Διαχρονική αξία για φρέσκο ψαράκι και ωραία θαλασσινά!

Στο όμορφο Ασμήνιο βρήκαμε δύο επιλογές για διαμονή με όλες τις απαραίτητες ανέσεις.

Πραγματικά, ο καθαρός αέρας και η ηρεμία που προσφέρει αυτός ο τόπος σε κάνει να ξυπνάς ...άλλος άνθρωπος! 

1) Asmini Studios της Αργυρώς Σούρα  

 2) Χαρίκλεια Studios Πευκί του Κωνσταντίνου Σούρα  

Επιστροφή