Απόψεις

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑ: Οι άλλοι με χρυσά κουτάλια και εμείς με τα ...ασημένια της γιαγιάς

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑ: Οι άλλοι με χρυσά κουτάλια και εμείς με τα ...ασημένια της γιαγιάς
8 Αυγούστου 2022, 09:07
Ενα επίκαιρο άρθρο της εφημερίδας Ευβοϊκή Γνώμη.

* Αναδημοσίευση από τη στήλη "Η Γνώμη μας" της εφημερίδας  «ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ» (29-7-2022)

 

Σε μια άλλη …πολιτεία ζουν φέτος πολλά νησιά του Αιγαίου, αν όχι όλα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Ρόδος 173.000 τουρίστες, Κως 83.000, Μύκονος 50.000 και Σαντορίνη 58.000. Προσοχή: Τα στοιχεία είναι μόνο για δέκα μέρες και μόνο για όσους κατέφθασαν αεροπορικώς. Δεν περιλαμβάνονται, δηλαδή, οι αφίξεις με πλοία.

Την ίδια ώρα, η δύσμοιρη η Εύβοια συνεχίζει να συμμετέχει ως κομπάρσος σε αυτό το ξέφρενο τουριστικό πάρτι που στήνεται κάθε καλοκαίρι στη χώρα. Ειδικά η Χαλκίδα είναι να την …κλαίνε οι ρέγγες.

Να ξέρετε, πάντως, ότι τα ξενοδοχεία της πόλης είναι γεμάτα. Ποιο είναι, λοιπόν, το πρόβλημα; Πολύ απλά ότι δεν έχουμε πολλά ξενοδοχεία! Αν θέλουμε, λοιπόν, να πιάσουμε το τουριστικό τρένο, το πρώτο βήμα είναι η κατασκευή νέων μονάδων. 

Ο νομός πρέπει να πάψει να αρκείται στους Έλληνες επισκέπτες του Σαββατοκύριακου. Είναι σαν να τρώνε όλοι με χρυσές κουτάλες κι εμείς να λέμε «καλά είναι και τα ασημένια μαχαιροπίρουνα της γιαγιάς». 

Δεν είναι εύκολο, αλλά αποτελεί μονόδρομο από τη στιγμή που δεν διαπρέπουμε σε κανέναν άλλο τομέα της οικονομίας. Το αντίθετο μάλιστα:

Οι Χαλκιδέοι αναγκάζονται όλο και περισσότεροι να εργάζονται στα Οινόφυτα, το Σχηματάρι και την Αθήνα, καθώς το ντόπιο επιχειρείν υπερεξαντλείται στην καφεστίαση χωρίς να υπάρχει το αγοραστικό κοινό για να στηρίξει μία τέτοια άνθιση.

Μήπως μας λείπουν οι ομορφιές; Όχι. Μήπως μας λείπουν οι υποδομές; Βεβαίως. Όμως, πάνω απ’ όλα λείπει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για να μπει δυνατά το νησί στον τουριστικό χάρτη.

Δεν αρκούν οι διάσπαρτες προσπάθειες που γίνονται και πρώτα απ’ όλα πρέπει να το καταλάβουν όσοι πολίτες συμβιβάζονται με αυτές και χειροκροτούν τη μετριότητα.

Διαφορετικά, ας πανηγυρίσουμε μαζί με την Έλενα Βάκα για την αύξηση του πληθυσμού του Δήμου Χαλκιδέων κατά 6.000 ανθρώπους, την ώρα που δεν περπατούν στην παραλία της πόλης ούτε 60 ξένοι! 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΥΒΟΙΑ: Η Λεηλασία ενός Aνοχύρωτου Νησιού

ΕΥΒΟΙΑ: Η Λεηλασία ενός Aνοχύρωτου Νησιού
Απόψεις
[04/10/2022 - 15:14]

Ο Νίκος Παπανδρέου τοποθετείται για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια. ...περισσότερα

ΠΑΓΩΝΗΣ: Καταδίκη για την Εύβοια το κουτσούρεμα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας

ΠΑΓΩΝΗΣ: Καταδίκη για την Εύβοια το κουτσούρεμα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας
Απόψεις
[25/09/2022 - 18:37]

Η κατασκευή δρόμου με μονή λωρίδα ανά κατεύθυνση είναι μία  τρύπα μέσα στο νερό. ...περισσότερα

Το σχολείο που θέλουμε

Το σχολείο που θέλουμε
Απόψεις
[16/09/2022 - 15:27]

Η Ευβοϊκή Γνώμη μοιράζεται τις σκέψεις της με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. ...περισσότερα