Παιδεία

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Να τοποθετηθούν καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης σε όλα τα σχολεία

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Να τοποθετηθούν καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης σε όλα τα σχολεία
4 Αυγούστου 2022, 12:55
Διαβάστε ην ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.  

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας (στη φωτό ο πρόεδρος Λάμπρος Γιαννούχος) εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητάει για όλες τις σχολικές  μονάδες  καθαρίστριες πλήρους ωραρίου, ενόψει της νέας σχολικής  χρονιάς.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

" Αυτές τις μέρες οι Δήμοι του νομού μας καθώς και όλης της χώρας διενεργούν προκήρυξη για την πρόσληψη των καθαριστριών στα σχολεία. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών νομοθετεί και αποφασίζει για τις καθαρίστριες των σχολείων λες και η χώρα  έχει ξεμπερδέψει με την πανδημία .

Σε συνεργασία με τους Δήμους τοποθετεί στα περισσότερα σχολεία καθαρίστριες με τρίωρες συμβάσεις. Αλήθεια έχουν αναλογιστεί πώς θα εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ; Πότε θα γίνεται η διαδικασία της απολύμανσης των επιφανειών και των χώρων ;

Γνωρίζουν πως τα σχολεία λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα ; Έχουν υπολογίσει πως φέτος αρκετά από τα σχολεία θα λειτουργούν μέχρι τις 5:30 το απόγευμα σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ;

Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων με τις τοποθετήσεις των καθαριστριών στα σχολεία μας δεν ήταν και η καλύτερη. Με μεγάλη προσπάθεια όλων μας ,της εκπαιδευτικής κοινότητας ,των Δήμων ,τελικά μετατράπηκαν πέρυσι κάποιες τρίωρες συμβάσεις σε εξάωρες, που όμως δεν έλυσαν το πρόβλημα .

 Έχει αποδειχθεί περίτρανα πως οι καθαρίστριες είναι αναγκαίες σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων. Μόνο έτσι στις σχολικές μονάδες μπορούν να εφαρμόζονται πρωτόκολλα , ουσιαστική απολύμανση και καθαρισμός .

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ζητά για όλες τις σχολικές  μονάδες  καθαρίστριες πλήρους ωραρίου .

Ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους να δουν το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα. Αφορά στην υγεία και την ασφάλεια όλων μας ( μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών)."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ