ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Αναβαθμίστηκαν με χορηγία το 1ο Δημοτικό Ιστιαίας και το Γυμνάσιο -Λύκειο Λίμνης

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ: Αναβαθμίστηκαν με χορηγία το 1ο Δημοτικό Ιστιαίας και το Γυμνάσιο -Λύκειο Λίμνης
17 Σεπτεμβρίου 2022, 13:00
A+ A-
Γνωστή εταιρεία μπύρας συνέβαλε στην επισκευή των σχολικών μονάδων.

Τα χρόνια προβλήματα του 1ου Δημοτικού Ιστιαίας και του Γυμνασίου-Λυκείου Λίμνης έλυσε η γνωστή εταιρεία μπύρας, αναβαθμίζοντας τα σχολικά κτίρια και βοηθώντας έτσι τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό σε μία νέα σχολική χρονιά.

Οι δράσεις της εταιρείας-χορηγού εντάσσονται στο πλαίσιο στήριξης της Βόρειας Εύβοιας έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

Ειδικότερα, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιστιαίας θα έχουν φέτος και πάλι τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας του ισογείου, καθώς σε αυτές είχαν καταπέσει οι οροφές τους.

Με την ανακατασκευή της στέγης και την πλήρη υγρομόνωσή της, οι μαθητές θα μπορούν να κάνουν το μάθημά τους ανενόχλητοι. Με την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτίριο, η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου θα ενισχυθεί, ώστε να μειωθούν κατά 15% τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης του χώρου.

Στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λίμνης, κατασκευάστηκε πρότυπη «πράσινη» στέγη με χαμηλή βλάστηση στο αίθριο του πρώτου ορόφου. Αντικαταστάθηκαν επίσης δύο στεγασμένες κατασκευές με ειδικά καθίσματα στον προαύλιο χώρο, δίνοντας πολλαπλά οφέλη για τη σχολική κοινότητα.

Επιστροφή