Στο ΧΥΤΑ Θήβας θα πάνε τα σκουπίδια από τους Δήμους Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου

Στο ΧΥΤΑ Θήβας θα πάνε τα σκουπίδια από τους Δήμους Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου
22 Σεπτεμβρίου 2022, 18:57
A+ A-
Υπέγραψε την σχετική απόφαση ο υπουργός Κώστας Σκρέκας.  

Μετά και από τις πιέσεις που άσκησαν κυβερνητικοί βουλευτές της Εύβοιας (κυρίως ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου και ο Θανάσης Ζεμπίλης) που δεν ήθελαν να φορτωθούν σε μια προεκλογική χρονιά το φιάσκο με τα απορρίμματα, δόθηκε προσωρινή λύση με την διαχείριση των απορριμμάτων της Νοτιοκεντρικής Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας υπέγραψε την απόφαση για τη μεταφορά των αποβλήτων από τους Δήμους Καρύστου, Κύμης - Αλιβερίου και Ερέτριας στο ΧΥΤΑ Θήβας, μέχρι τον Απρίλιο του 2023.

Έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, μετά την τεράστια καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος, που προέκυψε από τον κορεσμό (και τελικά το κλείσιμο) του ΧΥΤΑ Χαλκίδας, αυτή ήταν η καλύτερη λύση συγκριτικά με τις υπόλοιπες διαθέσιμες επιλογές.

Με την μεταφορά των σκουπιδιών στην Θήβα, αφενός δεν επιβαρύνεται ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας και αφετέρου δεν επιβαρύνονται οι τρεις Δήμοι της Εύβοιας με υπέρμετρο κόστος από την μεταφορά των απορριμμάτων στη Λαμία ή στα Τρίκαλα.

Ωστόσο, πρέπει να γίνουν με ταχύτητα οι απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων υποδομής στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας, καθώς και για το νέο κύτταρο στο ΧΥΤΑ Θήβας, ώστε να υπάρξει μία ορθολογικότερη διαχείριση των απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Επιστροφή