Πολιτισμός

ΧΑΛΚΙΔΑ: Λαμπρή λιτανεία για την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα στο κέντρο της πόλης το πρωί του Σαββάτου (video)

ΧΑΛΚΙΔΑ: Λαμπρή λιτανεία για την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα στο κέντρο της πόλης το πρωί του Σαββάτου (video)
24 Σεπτεμβρίου 2022, 20:32
Πανηγύρισε ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου.

Ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, στον οποίο φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, πανηγύρισε το πρωί του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, σε ανάμνηση του εν Κυθήροις θαύματος της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον ιερό ναό ακολούθησε λαμπρή λιτανεία της θαυματουργής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας και επιστροφή στον ιερό ναό, μέσω του εμπορικού πεζόδρομου της οδού Αβάντων.

Στην κορυφή της λιτανευτικής πομπής, μετά τα εξαπτέρυγα παιάνιζε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλκιδέων, με επικεφαλής τον μαέστρο Πέτρο Πρόκο.

Μπροστά από την ιερή εικόνα, την οποία κουβαλούσαν στους ώμους ενορίτες του Αγίου Νικολάου βάδιζαν οι ιερείς του ναού, ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλύβας και οι πρωτοπρεσβύτεροι Ηλίας Αγιαννίτης και Χαράλαμπος Ταραμίγκος.

Την εικόνα συνόδευαν, κατά την λιτανεία πολλοί πιστοί, στην πλειοψηφία τους κάτοικοι της Ενορίας, ενώ όλοι οι θαμώνες των καφέ της Αβάντων σηκώνονταν όρθιοι και απέδιδαν το δέοντα σεβασμό στην ιερή εικόνα, κάνοντας τον σταυρό τους.