Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Γερμανία για τους διευθυντές των ΕΠΑΛ Στερεάς Ελλάδας

Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Γερμανία για τους διευθυντές των ΕΠΑΛ Στερεάς Ελλάδας
20 Οκτωβρίου 2022, 09:16
A+ A-
Διαβάστε που πήγαν και τι έκαναν. 

Με πρωτοβουλία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη των Διευθυντών ΕΠΑ.Λ. Στερεάς Ελλάδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας για την διττή εκπαίδευση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Πρόκειται για μία νέα πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με πρώτο μέρος την διοργάνωση επίσκεψης των Διευθυντών των ΕΠΑ.Λ. Στερεάς Ελλάδας στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στο κρατίδιο της Ρηνανίας - Βεστφαλίας.

Στο κρατίδιο των 18.000.000 κατοίκων υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός εταιρειών συνεργαζόμενες με τα Επαγγελματικά Λύκεια για την εξειδικευμένη εκπαίδευση των μαθητών και την απορρόφηση τους από την αγορά εργασίας.

Ένα σύστημα συνεργασίας εταιριών και Επαγγελματικών Λυκείων που οδηγεί κατά 97% περίπου σε απορρόφηση των μαθητών σε εργασία από τις συγκεκριμένες εταιρίες.

Στην επίσκεψη αυτή συμμετείχαν διευθυντές των επαγγελματικών Λυκείων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προς όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Επιστροφή