Υγεία

Η πρόληψη και η θεραπεία της οστεοπόρωσης

Η πρόληψη και η θεραπεία της οστεοπόρωσης
19 Μαΐου 2011, 18:15
Δωρεάν εξετάσεις για μέτρηση οστικής πυκνότητας. Ενημερωτική εκδήλωση στην Ιστιαία.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση στην Ιστιαία.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες το Σάββατο 14 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου Ιστιαίας, ενώ είχαν προηγηθεί δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας (φωτό) σε πάνω από 195 άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον Νικόλαο Μπουντουβή, Ενδοκρινολόγο, την Καλλιόπη Βαρδάκα, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο και τον  Στέλιο Δρακόπουλο, υπεύθυνο Επικοινωνίας του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουντουβής εξήγησε αναλυτικά τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου. Ακόμη, μίλησε για τις μεθόδους εξέτασης, για να ανιχνευθεί η οστεοπόρωση και για τους τρόπους θεραπείας.

Η κ. Βαρδάκα αναφέρθηκε στη αξία της ισορροπημένης διατροφής αλλά και στις τροφές οι οποίες πρέπει είναι πλούσιες σε ασβέστιο, με πρώτα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, επεσήμανε την σημασία της σωστής διατροφής από την παιδική ηλικία, η οποία αποτελεί και την καλύτερη πρόληψη.

Τέλος, ο κ. Δρακόπουλος, παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από τον Σύλλογό μας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ