Συνταγματάρχης εν ενεργεία μπούκαρε με χειροβομβίδα για να ληστέψει Τράπεζα στην Αργυρούπολη

Συνταγματάρχης εν ενεργεία μπούκαρε με χειροβομβίδα για να ληστέψει Τράπεζα στην Αργυρούπολη
5 Δεκεμβρίου 2022, 17:05
A+ A-
Υποστήριξε ότι χρωστάει λεφτά σε τοκογλύφους και έκανε ληστείες, για να ξεχρεώσει.

Έκπληκτοι έμειναν έμειναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, μόλις διαπίστωσαν την ιδιότητα του ληστή με τη χειροβομβίδα που εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο μετά την διάπραξη μίας ακόμη ληστείας σε τράπεζα στην Αργυρούπολη.

Όπως αποδείχθηκε, πρόκειται για έναν 53χρονο εν ενεργεία Συνταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος δεν δίστασε να γίνει ληστής, γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς κατά την εξέτασή του, πως είχε μπλέξει με τοκογλύφους και χρωστούσε πολλά χρήματα σε αυτούς.

Ο δράστης που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζεται ως ύποπτος για τουλάχιστον τρεις ληστείες με τον ίδιο τρόπο.

Η τελευταία ληστεία, που οδήγησε στην σύλληψή του έγινε το πρωί της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου, σε τράπεζα στην Αργυρούπολη, στην συμβολή των οδών Γερουλάνου και Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Ο «μοναχικός ληστής με τη χειροβομβίδα» όπως τον αποκαλούσαν οι αστυνομικοί, μπούκαρε στις 09:40 το πρωί στην Τράπεζα ακινητοποίησε τους υπαλλήλους με την απειλή χειροβομβίδας και ζήτησε λεφτά.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με χρηματικό ποσό, αλλά λίγη ώρα μετά τη ληστεία εντοπίστηκε και συνελήφθη από άντρες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Επιστροφή