Αστυνομικά

Αιφνιδιαστική αλλαγή του Αρχηγού της Αστυνομίας με απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Αιφνιδιαστική αλλαγή του Αρχηγού της Αστυνομίας με απόφαση του ΚΥΣΕΑ
18 Μαρτίου 2023, 19:10
Διαβάστε γιατί "φαγώθηκε" ο Κωνσταντίνος Σκούμας και ποιος είναι ο νέος Αρχηγός.

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση  το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) προχώρησε σε ορισμό νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με ομόφωνη απόφασή του, το Σάββατο 18 Μαρτίου.

Στη θέση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος (φωτό κάτω), ο οποίος κατάγεται από το Γρανίτη Δράμας και γεννήθηκε το έτος 1963.


Σύμφωνα με πληροφορίες η αντικατάσταση του αρχηγού της ΕΛΑΣ ήταν μια απόφαση που είχε ληφθεί προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία της αστυνομίας.

Οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκριναν πως ο πρώην υπαρχηγός και πλέον αρχηγός της αστυνομίας, μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα σε αυτόν τον ρόλο. 

¶λλωστε στη σχετικά ανακοίνωση τονίζεται πως ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών.

Ωστόσο, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι την απόφαση επηρέασαν τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στα συλλαλητήρια με την κυβέρνηση να θέλει να δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία του σώματος.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, δεν αναμένονται να υπάρξουν αλλαγές στους ανώτατους αξιωματικούς πλην της αντικατάστασης του κ. Μαυρόπουλου, ο οποίος είναι πλέον αρχηγός της ΕΛΑΣ, με την αναβάθμιση ενός υποστρατήγου σε αντιστράτηγο.

Στον απερχόμενο αρχηγό, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα (φωτό κάτω), ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.