Επέστρεψε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

Επέστρεψε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης
18 Μαρτίου 2023, 20:40
A+ A-
"Άφεση αμαρτιών" από τον Τσίπρα μετά από επιστολή που του έστειλε.

Επιστρέφει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και το μόνο που απομένει είναι να εγκριθεί και επίσημα η απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην Πολιτική  Γραμματεία του κόμματος είχε μιλήσει για γενναία αυτοκριτική  του Παύλου Πολάκη, αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε ο πρώην υπουργός στο κομματικό όργανο.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε μάλιστα ότι "το περιεχόμενό της επιστολής μας αναγκάζει  να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις", ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την επιστροφή του κ. Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαγραφών και προγραφών συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι: "Είμαστε κόμμα. Που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές"

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Πολάκης είχε στείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, ανασκευάζοντας την ανάρτησή του, με την οποία στοχοποίησε δημοσιογράφους, δικαστικούς και τραπεζικά στελέχη.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Παύλο Πολάκη να δηλώνει στην επιστολή του: "Δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα."

Επιστροφή