ΧΑΛΚΙΔΑ: Συμμορία ανηλίκων ληστεύει μαθητές

ΧΑΛΚΙΔΑ: Συμμορία ανηλίκων ληστεύει μαθητές
27 Μαρτίου 2023, 08:50
A+ A-
Φόβος και τρόμος στην παραλία Χαλκίδας.

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη» (17-03-2023)

Συμμορία ανηλίκων έχει σκορπίσει τον φόβο και τον τρόμο τους τελευταίους μήνες στην παραλία Χαλκίδας. Με την απειλή μαχαιριών και τη χρήση βίας ληστεύει μαθητές, που κάνουν τη βόλτα τους αρπάζοντας χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Η συμμορία δρα κυρίως τα Σαββατόβραδα, που η παραλία Χαλκίδας σφύζει από νεαρά άτομα. Οι κύριοι στόχοι της είναι μαθητές Γυμνασίου, τους οποίους οι δράστες μπορούν να “κουμαντάρουν” σωματικά.
Η “άγουρη” συμμορία αποτελείται από τουλάχιστον έξι ανήλικους 10-15 ετών, οι οποίοι είναι τσιγγάνοι και αλλοδαποί, παιδιά σεσημασμένων κακοποιών. Μέσα σε τρεις μήνες, έχουν καταγγελθεί επίσημα στο Λιμεναρχείο Χαλκίδας τουλάχιστον τρεις ληστείες σε βάρος ανηλίκων.
Μετά απ’ όλα αυτά, το Σαββατόβραδο 11 Μαρτίου, άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου και της Ασφάλειας Χαλκίδας έκαναν “καταδρομική” επιχείρηση στην παραλία.
Από περιγραφές παθόντων χρησιμοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, λιμενικοί και αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν 5 μέλη της συμμορίας.
Οι ανήλικοι δράστες προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο και ταυτοποιήθηκαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα.
Να σημειωθεί ότι δικογραφία σχηματίστηκε και κατά των γονιών τους για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.
Από τις αρχές εξακολουθεί να αναζητείται ένα ακόμη μέλος της συμμορίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν οι ανήλικοι δράστες εμπλέκονται και σε άλλα αξιόποινα αδικήματα.

Επιστροφή