"Ξύπνησαν" και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγ. Νικολάου

Ξύπνησαν και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγ. Νικολάου
25 Μαΐου 2011, 21:10
A+ A-
Μέσω διαδικτύου ξεσηκώθηκαν πάνω από 300 "Αγανακτισμένοι Χαλκιδαίοι"
Δεν ήταν αμέτρητοι, όπως στην Ισπανία, δεν ήταν χιλιάδες όπως στην Αθήνα. Ήταν πολλοί, όμως, όσοι "ξύπνησαν" και συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Αγ. Νικολάου για να διαμαρτυρηθούν, πέρα από κόμματα, πέρα από χρώματα. Με μόνο κοινό σημείο την αγανάκτηση τους για όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Το ραντεβού είχε δοθεί μέσω διαδικτύου από το γκρουπ "Αγανακτισμένοι Χαλκιδαίοι", για τις 6 το απόγευμα. Στην αρχή μετρούσε κανείς 20 -30 ανθρώπους, αλλά όσο περνούσε η ώρα άρχισαν να μαζεύονται νέοι άνθρωποι, ολόκληρες οικογένεις ακόμη και υπερήλικες.

Άλλοι με ποδήλατα, μαμάδες με τα μωρά τους στα καροτσάκια, 16χρονοι μαθητές, φοιτητές, συνδικαλιστές, αλλά και επαγγελματίες όπως ο Δημήτρης Ανδρούτσος, ο Διονύσης Σπανός, ο Αντώνης Μαργαρίτης, ο γιατρός Αντώνης Σώτος και άλλοι, όπως ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Δημήτρης Μπουραντάς, ο Βασίλης Παπαδάς, ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο Διαμάντης Γεωργούλης.

Δεν υπήρχε κεντρικό σύνθημα, δεν υπήρχαν ούτε ομιλητές, ούτε "γραμμές" και ευτυχώς δεν υπήρχε και κανένας κίνδυνος να προκληθούν επεισόδια, αφού όλοι ήταν μια τεράστια παρέα, που συζητούσε τα χάλια της χώρας, τα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μας.

Μία ήταν η  ερώτηση και το σλόγκαν της ημέρας. «Τι ώρα είναι?» ήταν η ερώτηση και η απάντηση - σλόγκαν ήταν πως «είναι ώρα να ξυπνήσουμε». Αρκετοί παρέμειναν και μετά τις 9, που ήταν η ώρα λήξης της πρωτότυπης διαμαρτυρίας. Πολλοί έριξαν ιδέες να στηθούν αντίσκηνα στην πλατεία και άλλοι πρότειναν να επαναληφθεί η διαμαρτυρία και αύριο ή το Σάββατο.

Μεγάλο φωτορεπορτάζ στη Γνώμη που κυκλοφορεί!

Επιστροφή