Μια βραδιά με Παπαδιαμάντη

Μια βραδιά με Παπαδιαμάντη
8 Ιουνίου 2011, 13:45
A+ A-
Εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο Σκιαθίτη λογοτέχνη διοργάνωσε η Μητρόπολη Χαλκίδας.

Μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Σκιαθίτη Λογοτέχνη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία χθες Δευτέρα 6 Ιουνίου η Μητρόπολη Χαλκίδας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατό του.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Αρχιμανδρίτης ΦιλόθεοςΘεοχάρης και ομιλητές ήταν ο σχολικός σύμβουλος φιλολόγων ΆγγελοςΜαντάς, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής τους ΑΠΘ ΑνέστηςΚεσελόπουλος, ο  Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σταματάς και ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Κούκης.

Μετά τις ομιλίες, ο Χορός Ιεροψαλτών καθηγητών και σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως «Ιερεύς Παύλος ο Σκοπελίτης», υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού της διευθυντή Γρηγορίου Αναστασίου, απέδωσε Υμνογραφήματα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομου.

Το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου Χαλκίδος, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η βραδιά, γέμισε ασφυκτικά από πολλούς Χαλκιδέους,  μεταξύ των οποίων ο Επίσκοπος Τανάγρας κ.Πολύκαρπος, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, ο βουλευτής Ευβοίας ΚώσταςΜαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Αφράτης, η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Λάμπρος Γκάνης, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Μαστροδημήτρης, ο Διευθυντής της ΔΗΚΕΧ Φώτης Γκούνης και πολλοί άλλοι.

 

Επιστροφή