ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Απλήρωτοι από τον Μάιο οι εργαζόμενοι στην πτηνοτροφική επιχείρηση Central Farm

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Απλήρωτοι από τον Μάιο οι εργαζόμενοι στην πτηνοτροφική επιχείρηση Central Farm
21 Σεπτεμβρίου 2023, 10:00
A+ A-
Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας- Βοιωτίας κατέθεσε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας Εύβοιας.

Το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας- Βοιωτίας, με αναφορά του στην Επιθεώρηση Εργασίας Εύβοιας, καταγγέλλει ότι παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάιο οι εργαζόμενοι στα πτηνοτροφεία της επιχείρησης CENTRAL FARM, με την εργοδοσία να αρνείται μάλιστα να καταβάλλει τα δεδουλευμένα.

Στην αναφορά - καταγγελία του Συνδικάτου αναφέρονται τα εξής:

" Οι συνάδελφοι, που ορισμένοι εξ αυτών εργάζονται πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη εταιρεία, από την πρώτη μέρα στη δουλειά βιώνουν την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η συγκεκριμένη εταιρεία ασχολείται με την εκτροφή κοτόπουλων, παρόλα αυτά κανένας συνάδελφος δεν δηλώνεται ότι εργάζεται Σάββατο ή Κυριακή ή αργίες! Δηλαδή τα κοτόπουλα Σάββατο, Κυριακή και αργίες δεν τρώνε, ούτε χρειάζονται φροντίδα!

Ορισμένοι από τους συναδέλφους λόγω της απληρωσιάς προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, χωρίς όμως αυτό να πτοήσει την εργοδοσία που βρήκε άλλους συναδέλφους για να κάνει τη δουλειά της.

Διασφαλισμένη βέβαια δεν είναι ούτε των νέων συναδέλφων η πληρωμή ενώ θολό τοπίο είναι για μία ακόμα φορά οι όροι των προσλήψεων. Την ίδια στιγμή η εργοδοσία κατέθεσε οικειοθελείς αποχωρήσεις στους συναδέλφους που εδώ και περισσότερο από ένα μήνα είναι σε επίσχεση εργασίας.

Με λίγα λόγια οργιάζει η εργοδοτική αυθαιρεσία. Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να κάνει ακόμα χειρότερη αυτήν την εργασιακή ζούγκλα με το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να ψηφίσει την Πέμπτη 21/9 και δεν πρέπει να περάσει.

Η εργοδοσία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι μετανάστες θεωρώντας ότι πιο δύσκολα θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και θα βρουν το δίκιο τους.

Η CENTRAL FARM έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο (!!!) με επιδότηση ενώ τα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται συμμετέχουν και σε άλλες εταιρείες.

Απαιτούμε η εργοδοσία να καταβάλλει άμεσα τα δεδουλευμένα σε όλους τους συναδέλφους. Ζητάμε από το αρμόδιο τμήμα της επιθεώρησης εργασίας να παρέμβει άμεσα για την καταβολή των δεδουλευμένων όλων των συναδέλφων.

Ζητάμε άμεση διερεύνηση για το αν οι συνάδελφοι αποτελούν θύματα ρατσιστικής βίας."

Επιστροφή