ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διήμερη γιορτή στη μνήμη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη στη Μονή Οσίου Δαυίδ με 4 Αρχιερείς

ΡΟΒΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Διήμερη γιορτή στη μνήμη του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη στη Μονή Οσίου Δαυίδ με 4 Αρχιερείς
23 Νοεμβρίου 2023, 19:50
A+ A-
Ο Όσιος Ιάκωβος, ο νέος Ασκητής, είχε διατελέσει ηγούμενος της Μονής.

Το διήμερο 21 και 22 Νοεμβρίου, στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στις Ροβιές της Βόρειας Ευβοίας, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη) του νέου Ασκητή.

Ο Όσιος Ιάκωβος διετέλεσε κληρικός της Μητρόπολης Χαλκίδος και συγκεκριμένα ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ.

Το απόγευμα της Τρίτη 21 Νοεμβρίου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριο, Χαλκίδος Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομο και τον Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία από τους αδελφούς και πατέρες της Μονής και άλλους Κληρικούς στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, το οποίο ευρίσκεται στον εξωτερικό περίβολο της Μονής.

Ανήμερα της γιορτής, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε, στο βίντεο που ακολουθεί, την ιερά ακολουθία του Όρθρου, το Αρχιερατικό πανηγυρικό Συλλείτουργο και το κήρυγμα.

Επιστροφή