ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Τέθηκε σε αργία ο επίορκος υπάλληλος μετά την προφυλάκισή του - Γίνεται έλεγχος σε όλες τις άδειες που εξέδωσε

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Τέθηκε σε αργία ο επίορκος υπάλληλος μετά την προφυλάκισή του - Γίνεται έλεγχος σε όλες τις άδειες που εξέδωσε
23 Φεβρουαρίου 2024, 19:00
A+ A-
Η Περιφέρεια δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και θα βρεθεί κι αυτή απέναντι του στο δικαστήριο. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά την προφυλάκιση του επίορκου  υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (διαβάστε εδώ) θα βρεθεί αντιμέτωπη μαζί του στο Δικαστήριο, αφού δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υψηλόβαθμος υπάλληλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, της υπεξαγωγής εγγράφων, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης (διαβάστε εδώ αναλυτικά για την δράση του).

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά και μετά από σχετικές εντολές του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προέβη στις παρακάτω ενέργειες:

1. Κατέθεσε δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας (προκειμένου να συμμετάσχει στην ποινική διαδικασία ως πολιτική αγωγή), για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

2.   Θέτει σε αργία τον υπάλληλο, σύμφωνα με τα κατά Νόμο προβλεπόμενα για περιπτώσεις προφυλάκισης. Υπενθυμίζεται ότι ετέθη σε αναστολή καθηκόντων αμέσως μετά τη σύλληψη του, όπως προβλέπεται.

3. Προχωρά σε επανέλεγχο των μη σύννομα εκδοθεισών επαγγελματικών αδειών, ώστε να ανακληθούν όσες διαπιστωθεί ότι έχουν ελλιπή δικαιολογητικά ή άλλες πλημμέλειες.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι:

" Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιφυλάσσεται για όποια άλλη ποινική ή πειθαρχική διαδικασία κριθεί αναγκαία, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης χρηματισμού, τον καταλογισμό ευθυνών και τη διασφάλιση της απόλυτης εγκυρότητας και διαφάνειας στην έκδοση των πάσης φύσεως διοικητικών πράξεων."

Επιστροφή