Ταξίδεψαν με τον Μουντζούρη στο Πήλιο

Ταξίδεψαν με τον Μουντζούρη στο Πήλιο
3 Ιουλίου 2011, 18:20
A+ A-
Διαβάστε ποιοι Χαλκιδέοι επιβιβάστηκαν στο θρυλικό τρενάκι.

Εκδρομή στο Βόλο πραγματοποίησαν, στις 25 και 26 Ιουνίου, μέλη του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας. Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την πρώτη μέρα τους προϊστορικούς οικισμούς Σέσκλο και Διμήνι όπου, με την λεπτομερή ξενάγηση του ιστορικού τέχνης Παντελή Τσάβαλου, κατενόησαν τη σπουδαιότητα των χώρων.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου, όπου φυλάσσονται τα ευρήματα των παραπάνω οικισμών, καθώς και μοναδικές ζωγραφισμένες επιτύμβιες στήλες της ευρύτερης περιοχής.

Την επομένη, 26 Ιουνίου, με το γραφικό τρενάκι, τον θρυλικό Μουτζούρη, ανέβηκαν στο χωριό Μηλιές, με μια μικρή στάση στη Γατζέα, όπου ξεναγήθηκαν στο ναό των Ταξιαρχών και στο Λαογραφικό Μουσείο.

Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, σε ανακοίνωσή του, ευχαριστεί  τον γιατρό Αναστάση Χριστούλια και το μέλος του Τάκη Κουζούνη οι οποίοι βοήθησαν να αντιμετωπισθεί το ατύχημα που συνέβη στην κ. Ίγκερ Σκότ Ρόμπερτ σωστά και άμεσα χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα. (Λεπτομέρειες για το ατύχημα διαβάστε στη "Γνώμη" που κυκλοφορεί στα περίπτερα).

Επιστροφή