ΠΡΟΚΟΠΙ: Τμήμα από το δεξί χέρι του Οσίου Ιωάννη Ρώσου θα ενωθεί πάλι με το υπόλοιπο σκήνωμα

ΠΡΟΚΟΠΙ: Τμήμα από το δεξί χέρι του Οσίου Ιωάννη Ρώσου θα ενωθεί πάλι με το υπόλοιπο σκήνωμα
16 Μαΐου 2024, 19:55
A+ A-
Γιατί είχε κοπεί το χέρι του Αγίου και που βρίσκεται το υπόλοιπο τμήμα του χεριού. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων παρουσίας του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στην Εύβοια, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, έγινε μία σημαντική αποκάλυψη.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ανακοίνωσε ότι ανήμερα της γιορτής του Αγίου, την Δευτέρα 27 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η επανένωση της δεξιάς χείρας του Οσίου Ιωάννη με το υπόλοιπο άφθαρτο ιερό λείψανο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τμήμα από το δεξιό χέρι του Αγίου δωρήθηκε το 1881 στη Μονή Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, για τη συνδρομή της στην κατασκευή του ναού του Aγίου Ιωάννη του Ρώσου, στην Καππαδοκία. 

Αυτό το τμήμα του χεριού βρίσκεται ακόμα στην Μονή του Αγίου Όρους (φωτό κάτω), αλλά υπάρχει και ένα τμήμα ( μέρος της παλάμης και των δακτύλων), το οποίο είχε καταλήξει σε μία οικογένεια, η οποία το φύλαξε για δεκαετίες.

Η οικογένεια αυτή αποφάσισε, με αφορμή την φετινή επέτειο από την έλευση του ιερού σκηνώματος στην Εύβοια να το παραχωρήσει στο Ιερό Προσκύνημα, ώστε να γίνει η επανένωση του χεριού με το υπόλοιπο σκήνωμα. 

 

Επιστροφή