ΕΦΕΤ: Ανάκληση φυτικής σαντιγί μετά από καταγγελία

ΕΦΕΤ: Ανάκληση φυτικής σαντιγί μετά από καταγγελία
24 Μαΐου 2024, 16:40
A+ A-
Το προϊόν διακινούνταν από τα σούπερ- μάρκετ Σκλαβενίτης, τα οποία το απέσυραν από τα ράφια τους

Στην ανάκληση φυτικής σαντιγί σε σπρέι προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς δεν αναγράφεται στα ελληνικά ότι το προϊόν μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

" Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας σχετικά με το προϊόν Σαντιγί σπρέι vegan «Schlagcreme vegan spray topping», με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 25/08/2024, διαπίστωσε ότι στην επικολλημένη ελληνική επισήμανση αναγράφεται η ένδειξη, «χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη, χωρίς σόγια, προϊόν: Leha GmbH Γερμανία, Εισαγωγή: ΒΙΟΫΓΕΙΑ ΕΠΕ, Αργυρουπόλεως 6, Άγιος Στέφανος», ενώ στην αγγλική αρχική επισήμανση η οποία βρίσκεται κάτω από την επικολλημένη ετικέτα αναγράφεται ότι μπορεί να περιέχει ίχνη γάλακτος (may contain traces of milk).

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρία Σκλαβενίτης, η οποία έχει ήδη προβεί σε απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από τα ράφια της.

Καλούνται οι καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση το γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν."

Επιστροφή